fredag 29. april 2011

Fersk hvit asparges med serranoskinke og hollandaisesaus

1 bunt ferske hvite asparges, kokes i godt saltet vann i 8-10 min.Aspagesene må skrelles før de kokes.


1 skive serranoskinke til hver kuvert
Blandet grønn salat

Hollandaisesaus:
250 g meierismør
3 stk eggeplommer
2 ss sitronsaft
salt/pepper
Smelt smør på svak varme.

mandag 25. april 2011

Osteiskake med bringebærsaus

1/2 pk Digitvkjeks
100 g meierismør
3 dl fløte
1 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
1 1/2 dl sukker
200 g naturell philadelfia ost
3 eggehviter
4 ss jordbærsyltetøy
Smuldre kjeksen i foodprosessor, eller lignende hvis man ikke har det, smelt smør i stekepanna og rør inn kjeksen.Trykk det utover i en bakepapirkledd springform, 24 cm.
Visp fløte og vaniljesukker til krem, rør sammen eggeplommer, sukker og kremosten og stivpisk eggehvitene. Bland alt sammen forsiktig og hell over kjeks blandingen. Legg syltetøy i klatter over og ta en gaffel og rør forsiktig rundt så det blir et fint marmorert mønster i iskaka. Sett kaka i frysen til dagen etter.
Bringebærsaus:
400 g tinte bringebær
100-150 g melis
4 ss sitronsaft av en presset sitron.
Bland dette sammen med en stavmikser til glatt røre og sil så man får en fin og jevn saus.
Pynt kaka med saus og friske bær