lørdag 2. april 2011

Scampi og spagetti


ca 18 stk scampi, frosne, tines skrelles og husk ta ut tarmen som sitter på ryggen av scampien

Marinade:

1 sitron
1 dl olivenolje
1 fersk rød chili, ta ut frøene, hakkes fint
2 fedd hvitløk
1 ts tandorikrydder
1 ts salt
Alt til marinaden blandes godt, ha scampiene i,settes kaldt i minst 2 timer, bland av og til scampi og marinade
Stek scampiene i marinaden i stekepanne

Kok Barelliespagetti no 13....eller Jacob's spagetti, bør være god spagetti, kokes all dente

Bland spagetti, stekt scampi med cherrytomater delt i 2, artisjokker i olje, slå av litt av oljen, men bruk gjerne litt av den i spagettien..
Hakk frisk koriander, ruccolasalat
Server med god olje og båter av lime ved siden av, pluss godt brød, da bruker jeg ofte olivenbrødet fra Meny, spør de ansatte om halvstekt brød og stek det selv på 200 gr.
Og server en god pesto ved siden av.
Legger ut oppskrift på pestoen min på dipper

søndag 27. mars 2011

Mandelkake med gul krem

200 g mandler, males fint i foodprosessor eller lignende
200 g melis blandes med malte mandler
5 eggehviter, piskes stive.
Bland alt sammen forsiktig
Ha i godt smurt form 24 cm og stek ved 175 gr i ca 30 minutter.
Avkjøl kaka før kremen has på.

Gul krem!
5 eggeplommer
2 ts hvetemel
125 g sukker
1 1/2 dl fløte
1 ts vaniljesukker
100 g meierismør
Bland alt kaldt bortsett fra smøret. Rør sammen og sett over plata ikke for varm plate, rør hele tiden til kremen blir tykk, ca 2-3 minutter.
Ta kjelen av plata og rør inn smøret i terninger, en om gangen rør godt.
Ha på kremen på kaka og pynt. Her er det fint med blader av roser som er penslet med sjokolade, men husk det skal stivne først og så ta av bladene. Ligger oppskrift på kakepynt. Eller det er veldig fint å pynte med friske jordbær.