10-12 gulrøtter
2 hvitløk fedd
2 gule løk
2 cm stor bit av en fersk ingefær
3 ss olivenolje
7 dl vann
1-2 ts salt
pepper
1-2 ts sambal oelek
evnt litt tørket chiliflak
1/2 potte koriander
saft av 1 lime
Skrell gulrøttene og skjær dem i mindre biter. Hakk hvitløk og løken. Skrell ingefæren og skjær i små biter. Fres løk, hvitløk og ingefær i olivenoljen i en stor kjele på middels varme. Tilsett gulrøttene, vannet og salt. La stå å små koke i ca 15 min eller til bitene er møre.
Mix suppen med en stavmikser. Smak til med salt/pepper, sambal oelek og evnt chiliflak.Rør inn hakket koriander og saften av en lime. Server gjerne med osterundstykker eller ostemuffins
Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
mandag 13. februar 2012
Gulrotsuppe
10-12 gulrøtter
2 hvitløk fedd
2 gule løk
2 cm stor bit av en fersk ingefær
3 ss olivenolje
7 dl vann
1-2 ts salt
pepper
1-2 ts sambal oelek
evnt litt tørket chiliflak
1/2 potte koriander
saft av 1 lime
Skrell gulrøttene og skjær dem i mindre biter. Hakk hvitløk og løken. Skrell ingefæren og skjær i små biter. Fres løk, hvitløk og ingefær i olivenoljen i en stor kjele på middels varme. Tilsett gulrøttene, vannet og salt. La stå å små koke i ca 15 min eller til bitene er møre.
Mix suppen med en stavmikser. Smak til med salt/pepper, sambal oelek og evnt chiliflak.Rør inn hakket koriander og saften av en lime. Server gjerne med osterundstykker eller ostemuffins
2 hvitløk fedd
2 gule løk
2 cm stor bit av en fersk ingefær
3 ss olivenolje
7 dl vann
1-2 ts salt
pepper
1-2 ts sambal oelek
evnt litt tørket chiliflak
1/2 potte koriander
saft av 1 lime
Skrell gulrøttene og skjær dem i mindre biter. Hakk hvitløk og løken. Skrell ingefæren og skjær i små biter. Fres løk, hvitløk og ingefær i olivenoljen i en stor kjele på middels varme. Tilsett gulrøttene, vannet og salt. La stå å små koke i ca 15 min eller til bitene er møre.
Mix suppen med en stavmikser. Smak til med salt/pepper, sambal oelek og evnt chiliflak.Rør inn hakket koriander og saften av en lime. Server gjerne med osterundstykker eller ostemuffins
Abonner på:
Innlegg (Atom)