Her pleier jeg å kjøpe 1 beger med first price sin sopp: Trenger ikke kjøpe den dyreste av det til suppe, og denne soppen er rimelig....
1blått beger sopp, skjæres i skiver
4 sjalottløker, hakkes smått
2 Maggi kylling fond, utrørt i kokende vann, eller bruk annen fond
1 1/2 beger matfløte
1/2 l vann
salt/pepper
strø litt raspet parmesan på toppen før servering, men dette er ikke et "møst"
Ha litt smør i en stekepanne og stek løk og sopp, ha over i en kjele og hell på vann og matfløte med kyllingfonden. Smak til med salt/pepper. Strø på ost i hver tallerken hvis noen vil ha det.
Server med godt brød eller grove knekkebrød. Eller server pannekaker til.
Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
torsdag 27. februar 2014
Vaniljekake!
Dette er yndlingskaka til min sønn:)
Det går fint å doble denne oppskriften og er en lettvin kake å ta med på skoleavslutninger og dugnader, eller rett å slett til ettermiddags kaffen:)
100 g meierismør
5 dl ferdig kjøpt vaniljesaus, men det går helt fint å lage vaniljesaus selv
250 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
350 hvetemel
Strø perlesukker og kanel på toppen av kaka før den settes i ovnen
Stekes v/175 gr i ca 1/2 time midt i ovnen.
Smelt smøret, ha i vaniljesausen og rør om, deretter blandes alt sammen i en kjøkkenmaskin og blandes godt. Hell røra i en godt smult for, enten 26 cm springform eller liten langpanne.
Holder seg godt i kjøleskapet i mange dager.
Det går fint å doble denne oppskriften og er en lettvin kake å ta med på skoleavslutninger og dugnader, eller rett å slett til ettermiddags kaffen:)
100 g meierismør
5 dl ferdig kjøpt vaniljesaus, men det går helt fint å lage vaniljesaus selv
250 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
350 hvetemel
Strø perlesukker og kanel på toppen av kaka før den settes i ovnen
Stekes v/175 gr i ca 1/2 time midt i ovnen.
Smelt smøret, ha i vaniljesausen og rør om, deretter blandes alt sammen i en kjøkkenmaskin og blandes godt. Hell røra i en godt smult for, enten 26 cm springform eller liten langpanne.
Holder seg godt i kjøleskapet i mange dager.
Semulegrynspudding med rød saus til dessert!
1 l helmelk
1 1/4 dl semulegryn
2 ss smør
3 eggeplommer
2 ss sukker
Kok opp melken, dryss i grynene og rør til det koker. Senk varmen og la det småkoke under lokk i ca 15 min til grynene er møre. Rør inn smør.
Visp sammen eggeplommene og sukkeret og visp kraftig dette inn i puddingen. Varm den til kokepunktet.
Fyll puddingen i små porsjonsformer eller i en pen glassbolle. Dryss litt sukker på toppen så det ikke kommer "snerk" og avkjøl helt.
Server puddingen med rød saft, jeg har lagt ut oppskrift på mandelpuddingen på rød saft.
Pynt med friske bær.
Dette er en veldig god dessert fra våre forfedre.
1 1/4 dl semulegryn
2 ss smør
3 eggeplommer
2 ss sukker
Kok opp melken, dryss i grynene og rør til det koker. Senk varmen og la det småkoke under lokk i ca 15 min til grynene er møre. Rør inn smør.
Visp sammen eggeplommene og sukkeret og visp kraftig dette inn i puddingen. Varm den til kokepunktet.
Fyll puddingen i små porsjonsformer eller i en pen glassbolle. Dryss litt sukker på toppen så det ikke kommer "snerk" og avkjøl helt.
Server puddingen med rød saft, jeg har lagt ut oppskrift på mandelpuddingen på rød saft.
Pynt med friske bær.
Dette er en veldig god dessert fra våre forfedre.
Abonner på:
Innlegg (Atom)