onsdag 10. august 2011

Fylte bakte paprika

4 ss olivenolje
2 rødløk, hakket
4 hvitløkbåter, finhakket
250 g risoni
3 tomater i terninger
4 ss tomatpure
4 dl grønnsakkraft eller 2 grønnsak fond fra Knorr
6 røde parika delt på langs
noen skiver cheddar
salt/pepper

Varm oljen i en stor stekepanne og fres løk og hvitløk i 3 min, tilsett risonien og fres ytterligere i 2 min, tilsett tomatene, tomatpureen og grønnsakkraften.
Rør rundt mens det koker opp, la det så stå og småkoke under lokk i 5-8 min.
Forvarm stekeovnen til 210 gr. Rens paprikaene og legg halvdelene i en stor ildfast form. Fyll paprikaene med risonimiksen, dekk med folie og bak dette i ca 30 min eller til paprikaene er møre. Hell litt vann over og dekk til folien igjen. Stek ytterligere 5 min med å legge osten over, stek da til osten er smeltet og fått fin farge.
Paprikaene kan serveres varme eller kalde.
Server gjerne godt brød til.




mandag 8. august 2011

Brytebrød med oliven, ost og rosmarin

25 g fersk gjær
2 ts fingersalt
3 dl fingervarmt vann
1 ts flytende honning
7 dl hvetemel
Topping:
150 g mozzarella
150 g parmesan
1 dl gresskarkjerner
2 dl kalamataolivner oppdelte



4-5 kvister rosmarin
2 ss olivenolje

Sett stekeovnen på 225 grader

Smuldre gjæren i litt av vannet, tilsett fingersaltet og rør om til gjæren har løst seg opp.
Hell på resten av vannet, ha i honning, tilsett litt og litt hvetemel om gangen og rør godt til man får en smidig deig..Kna deigen ut på bakepapir kledd plate med en gang tl ca 1,5-2 cm tykk.
Ha på mozzarellan, hakket oliven, og grove skiver av parmesan og legg rosmarinkvister over. La heve i 30 min. Plasser brødet midt i ovnen og stek til fin farge, ca 20 min. Ha på dråper av olivenolje