søndag 3. juli 2011

Spagetti alle Vongole

500 g spagetti
1 nett blåskjell
1/2 gul løk
3 fedd hvitløk
200 g cherrytomater
1/2 dl olivenolje
1 1/2 dl hvitvin
1/2 dl finhakket persille, gjerne flatpersille
salt/pepper

Kok spagettien i rikelig med saltet vann.
Kontroller alle skjellene, og vask de godt og ta av skjegg, kast de som er stygge..
Del løken og hvitløken fint. Del tomatene i to. Ha olje i en stor kjele og la dette bli varmt, tilsett løk, hvitløk og tomater, rør rundt Hell på vinen og ha i salt og pepper. Tilsett blåskjellene og la dette koke ca 5 min eller til skjellene har åpnet seg. Strø over persille. Bland spagetti og blåskjellene med kraften i en bolle. Server med sitron og parmesan

Jordbær og rabarbragrøt

1 l rabarbra
1 l jordbær
1/2 vaniljestang
1 sitron, saft og skall
1/2 dl hyllebærblomst saft, konsentrat, eller Hervig saft med rabarbra og jordbær
1,5 dl sukker
1,5 dl vann

2 ss potetmel
1/2 dl vann

Skrell rabarbraen og deles i biter, ca 2 cm store biter. Del jordbærene i to. Snitt vaniljestangen i to og skarp ut vaniljen. Ha i sitronsaft, riv skallet.
Bland alt sammen i kjele og kok opp og la stå og småkoke i ca 10 min. Til rabarbraen mykner.
Rør ut potetmelet i vann og bland i grøtn og gi et raskt oppkok. La avkjøle og server med fløte til.