lørdag 19. november 2011

Italiensk skinke og manchegaost til tapas eller julelunchen

400 g god italiensk skinke, gjerne parma, skjæres fint i tynne skiver
200-300 g manchegaost, skåret i trekanter
cherrytomater til pynt

tirsdag 15. november 2011

Bankekjøtt!


600-800 gr bankkjøtt
11 delikatesseløk eller 2 løk i båter
3 laubærblad
salt/pepper
mel
2 klar oksekjøtt buljong terninger

Skjær kjøttet i skiver og vend i melet som man har krydret med salt og pepper, stek kjøttet i smør i stekepanna. Skrell og stek løken i smør, ha litt vann i stekepanna og kok ut smaken i panna, ha over i en gryte. Ha kjøtt, løk og laubærblad samt 6 dl vann i gryta, la stå å trekke i 1 time, eller til kjøttet er mørt, ha resten av mel og bland med litt vann og jevn ut sausen med dette, la koke opp igjen til melsmaken er borte.
Server med kokte poteter, brokkoli eller grønne erter til