Jeg vil gjerne takke for den interessen dere har vist min nye matblogg.
Håper dere hatt nytte og glede av noen av mine oppskrifter.
Håper dere fortsetter å kommentere noen av matrettene mine.
På den måten kan jeg forbedre meg.
ØNSKER DERE ALLE ET RIKTIG GODT NYTT ÅR!
Bente
Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
fredag 31. desember 2010
torsdag 30. desember 2010
Terteskjell

2 ss smør smeltes i en kjele
2 ss hvetemel røres i smøret
ca 5 dl melk, spe til man får passe tykk hvit saus
Smak til med saften ev an halv sitron
2 knivsodd kajennepepper
evnt litt sukker smak settes
1/2 ts salt
150 g frosne grønne erter tilsettes sausen
200 g store pillede reker, ta av noen reker til pynt
1 liten fløtepudding, av god kvalitet, skjæres i biter
1 bunt asparges kokes lett møre og serveres til
Reker og fløtepuddingen varmes i sausen
tirsdag 28. desember 2010
Foccaia

6 dl lunkent vann
6 dl hvetemel
6 dl durum hvete
kan bruke bare hvetemel, men blir best ved blanding av begge to
2 ts salt
1 ss flytende honning
1 1/2 dl olivenolje
Maldonsalt til å ha oppå deigen

Stekes ved 225 gr på nederste rille i ca 30 min, bruk en liten langpanne
Bland gjæren sammen med hvetemel og durumhveten, Tilsett salt, rør sammen med lunkent vann, honning og 1 dl av oljen.Elt godt i kjøkkenmaskin i ca 10 min.Deigen skal være løs.Tilsett 2 ss av oljen så bollen smører seg. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, fordel deigen i papirkledd liten langpanne. Klapp deigen godt ut, prikk deigen med en finger, ha over resten av oljen og ha over flaksalt. La deigen etterheve under plast i ca 40 min. Dryss over rosmarin når det gjenstår 5 min av steketiden.
Eggerøre med bacon

1 pk bacon, gjerne smårett bacon
12 ss matfløte eller vanlig fløte
1/2 ts salt
Stek baconet i litt smør til det er sprøtt.
Tilsett eggeblandingen som blandes sammen like før det has i stekepanna når baconet er stekt, bruk fettet av baconet, det gir god smak til eggerøra.
Abonner på:
Innlegg (Atom)