Hvis man har igjen rester av pariserloff, så er dette fin måte og bli kvitt gammel loff på-
Skjær loffen i tynne skiver
Smør på olje på begge sider
Og del en hvitløkbåt, og smør dette over loffen
Stekes på bakepapirkledd form i stekeovnen ved 200 gr i ca 10-15 min,
da er de sprø og fine, oppbevar i tett boks.
Fint å servere til forretter, til supper,etc og til små barn i stedet for kjeks.
Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
torsdag 4. november 2010
Kjøttdeighakk med potetlokk
400 g kjøttdeig
2-3 ss smør eller margarin
1 rød paprika, skåret i biter
1 løk, finhakket
1 squash, skjæres i biter
2 dl kyllingbuljong eller fond
1 beger philadelfia ost med urter
11/2 ts salt
1 ts pepper
5 poteter
1 dl riven gul ost
2 tørkede urter
stek kjøttdeigen i varm stekepanne, la surre noen minutter.
Tilsett løk, paprika og squash, hell over buljongen og la det surre ved svak varme litt.
Tilsett kremosten. la den smelte ned, og rør alt sammen godt.
Smak til med salt og pepper, hell alt over i en ildfast form
Skrell potetene og skjær i tynne kiver som legges oppå kjøttdeigblandingen.
Dryss på osten og krydderurtene.
Stek retten ved 200 gr midt i ovnen, til potetene er møre og osten gyllen.
Server med brød eller en god grønn salat til.
2-3 ss smør eller margarin
1 rød paprika, skåret i biter
1 løk, finhakket
1 squash, skjæres i biter
2 dl kyllingbuljong eller fond
1 beger philadelfia ost med urter
11/2 ts salt
1 ts pepper
5 poteter
1 dl riven gul ost
2 tørkede urter
stek kjøttdeigen i varm stekepanne, la surre noen minutter.
Tilsett løk, paprika og squash, hell over buljongen og la det surre ved svak varme litt.
Tilsett kremosten. la den smelte ned, og rør alt sammen godt.
Smak til med salt og pepper, hell alt over i en ildfast form
Skrell potetene og skjær i tynne kiver som legges oppå kjøttdeigblandingen.
Dryss på osten og krydderurtene.
Stek retten ved 200 gr midt i ovnen, til potetene er møre og osten gyllen.
Server med brød eller en god grønn salat til.
Rosenkål og valnøtter
1 pk fersk rosenkål, deles i to
Kokes lett møre, pass på så de ikke koker for mye
100 g valnøtter hakkes.
2 ss smør smeltes i stekepanna, tilsett rosenkål og valnøtter, stekes lett
Bland i hakket bladpersille og fersk timian
salt/pepper
Veldig godt til vilt, kjøttkaker etc
Kokes lett møre, pass på så de ikke koker for mye
100 g valnøtter hakkes.
2 ss smør smeltes i stekepanna, tilsett rosenkål og valnøtter, stekes lett
Bland i hakket bladpersille og fersk timian
salt/pepper
Veldig godt til vilt, kjøttkaker etc
Karamellpudding
125 g sukker smeltes i stekepanna, til flytende, smør en avlang form eller rund med den tynne karamellen, godt opp på kantene også
2 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl hel melk, melk og fløte gis et oppkok sammen med
1 vaniljestang, eller 2 ts vaniljesukker
Dette siles etter oppkoket
Tilsette!
2 ss sukker
4 egg, sukker og egg vispes lett, og bland forsiktig i melke/fløteblandingen
Ha alt sammen i passende form, stekes i vannbad på midterste rille ved 150 gr i ca 1-11/2 time.
Serveres med krem til og karamellsausen fra forma
2 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl hel melk, melk og fløte gis et oppkok sammen med
1 vaniljestang, eller 2 ts vaniljesukker
Dette siles etter oppkoket
Tilsette!
2 ss sukker
4 egg, sukker og egg vispes lett, og bland forsiktig i melke/fløteblandingen
Ha alt sammen i passende form, stekes i vannbad på midterste rille ved 150 gr i ca 1-11/2 time.
Serveres med krem til og karamellsausen fra forma
Italiensk Salat
1/2 stk ny kål, spisskål elle kinakål skjæres tynt
2 gulerøtter raspes
4-5 sure agurker skjæres i små biter
1 boks skinke, skjæres i små¨biter
2-4 pk masjones
saft av 1 sitron
salt/pepper
1/4 tube pepperrot, eller etter smak
Jeg lager stor porsjon av dette, fordi det er så populært her, men her kan selvsagt redusere mengden eller øke om man har lyst, denne går unna som pålegg.
Rør alt godt sammen og sett kaldt, gjerne til dagen etter så alle smakene har satt seg.
2 gulerøtter raspes
4-5 sure agurker skjæres i små biter
1 boks skinke, skjæres i små¨biter
2-4 pk masjones
saft av 1 sitron
salt/pepper
1/4 tube pepperrot, eller etter smak
Jeg lager stor porsjon av dette, fordi det er så populært her, men her kan selvsagt redusere mengden eller øke om man har lyst, denne går unna som pålegg.
Rør alt godt sammen og sett kaldt, gjerne til dagen etter så alle smakene har satt seg.
tirsdag 2. november 2010
Banankake
2 egg
1 kopp smeltet smør
2 1/2 kopp hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
3 bananer
1 1/2 kopp sukker
Bananene moses
Rør sammen alle ingrediensen og bland i moste bananer
Stekes ved 200 gr i ca 45 min nederst i ovnen
FYLL!
1/3 l fløte piskes med litt sukker
2-3 bananer moses og has i kremen
Del kaken i 2-3 lag og fordel fyllet mellom.
GLASUR!
50 gr smør smeltes
250-300 gr melis
1/2 plate kokesjokolade smeltes i vannbad sammen med 3 ss kaffe
10 dråper romessens
1 egg
Alt blandes godt og ha over kaka
1 kopp smeltet smør
2 1/2 kopp hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
3 bananer
1 1/2 kopp sukker
Bananene moses
Rør sammen alle ingrediensen og bland i moste bananer
Stekes ved 200 gr i ca 45 min nederst i ovnen
FYLL!
1/3 l fløte piskes med litt sukker
2-3 bananer moses og has i kremen
Del kaken i 2-3 lag og fordel fyllet mellom.
GLASUR!
50 gr smør smeltes
250-300 gr melis
1/2 plate kokesjokolade smeltes i vannbad sammen med 3 ss kaffe
10 dråper romessens
1 egg
Alt blandes godt og ha over kaka
mandag 1. november 2010
Kantarellsaus
250 g friske kantareller
3 sjalottenløker
1/3 dl kremfløte
3 ss soyasus
1 boks kyllingfond fra Knorr
1 lime
2 ss meierismør
salt/pepper
Hakk fersk timian og ha i til slutt rett før servering
Skjær løken i små ringer, stekes i smør, ha i soppen og la den steke godt med løken,tilsett fløten, fond, soyasaus, salt/pepper, og ha limesaft inn til slutt, la dette få et godt oppkok.
3 sjalottenløker
1/3 dl kremfløte
3 ss soyasus
1 boks kyllingfond fra Knorr
1 lime
2 ss meierismør
salt/pepper
Hakk fersk timian og ha i til slutt rett før servering
Skjær løken i små ringer, stekes i smør, ha i soppen og la den steke godt med løken,tilsett fløten, fond, soyasaus, salt/pepper, og ha limesaft inn til slutt, la dette få et godt oppkok.
Elgkarbonader
800 g elgkarbonade
5 ss brødrasp
2 egg
3 ts salt
2 ts pepper
3 dl matfløte
2 ss cognac, kan sløyfes
2 løk
Bland alt i en bolle, rør fort sammen, skal ikke røre for lenge, la stå å trekke smak en stund før man steker pene kaker.
Løken skal skjæres i halvringer.
Server med potetmos eller potetkløfter
Lag en god saus til som kantarellsaus, legger min ut på under saus
5 ss brødrasp
2 egg
3 ts salt
2 ts pepper
3 dl matfløte
2 ss cognac, kan sløyfes
2 løk
Bland alt i en bolle, rør fort sammen, skal ikke røre for lenge, la stå å trekke smak en stund før man steker pene kaker.
Løken skal skjæres i halvringer.
Server med potetmos eller potetkløfter
Lag en god saus til som kantarellsaus, legger min ut på under saus
søndag 31. oktober 2010
Mie lager mormor's vafler
4 egg
4 ss sukker
4 ss bakepulver
200 gr smeltet smør
1/4 liter fløte evnt rester av rømme, creme fraiche, eller vaniljeyoghurt
ca 1 liter melk, kan evnt halvere med vanlig melk og kefir
Rør i til slutt mel etter hvor tykke vafler man ønsker. Jeg har ganske tykk røre. La svelle litt på benken før steking
4 ss sukker
4 ss bakepulver
200 gr smeltet smør
1/4 liter fløte evnt rester av rømme, creme fraiche, eller vaniljeyoghurt
ca 1 liter melk, kan evnt halvere med vanlig melk og kefir
Rør i til slutt mel etter hvor tykke vafler man ønsker. Jeg har ganske tykk røre. La svelle litt på benken før steking
Pizzasaus
1 løk
3 hvitløkfedd
7 ss olivenolje
1 ss tomatpure
1 boks knuste tomater
1 ss sukker
2 ts salt
grovt pepper etter smak
3 ts tørket timian eller frisk
1 neve basilikumblader
Ha olje i en kjele og ha hakket løk og hvitløk i kjelen, fres løken til den blir blank.
Ha i tomatpure, ha i tomatene, sukker og krydderne, bortsett fra basilikumbladene som has i til slutt.
Skru ned varmen og la sausen stå å putre i 1-2 timer på svak varme.
3 hvitløkfedd
7 ss olivenolje
1 ss tomatpure
1 boks knuste tomater
1 ss sukker
2 ts salt
grovt pepper etter smak
3 ts tørket timian eller frisk
1 neve basilikumblader
Ha olje i en kjele og ha hakket løk og hvitløk i kjelen, fres løken til den blir blank.
Ha i tomatpure, ha i tomatene, sukker og krydderne, bortsett fra basilikumbladene som has i til slutt.
Skru ned varmen og la sausen stå å putre i 1-2 timer på svak varme.
Fredags pizza
Pizzadeig!
4 dl hvetemel
3 dl durum hvete, eller bruk bare hvetemel
3 ss olivenolje
1 1/2 ts salt
30 g tørrgjær
3 dl lunkent vann, eller til passe fast deig.
Hev på benken i 2-3 timer helst, slå deigen sammen noen ganger.
Kjevle tynn bunn.
Dette blir til 2 runde pizza'r
Ha på pizzasaus, legger ut min pizzasaus under sauser.
Ha over revet ost.
Ha på 1 pk med pepperonipølse.
1 stor boks skivet sopp
1 boks artisjokker i vann
1 pk bøffel mozarellaost
Ha så over pizzakrydder etter smak.
Stekes i pizzaovne, eller på steinplate eller bakepapirkledde plater v/230 gr til pizzaen er ferdig
4 dl hvetemel
3 dl durum hvete, eller bruk bare hvetemel
3 ss olivenolje
1 1/2 ts salt
30 g tørrgjær
3 dl lunkent vann, eller til passe fast deig.
Hev på benken i 2-3 timer helst, slå deigen sammen noen ganger.
Kjevle tynn bunn.
Dette blir til 2 runde pizza'r
Ha på pizzasaus, legger ut min pizzasaus under sauser.
Ha over revet ost.
Ha på 1 pk med pepperonipølse.
1 stor boks skivet sopp
1 boks artisjokker i vann
1 pk bøffel mozarellaost
Ha så over pizzakrydder etter smak.
Stekes i pizzaovne, eller på steinplate eller bakepapirkledde plater v/230 gr til pizzaen er ferdig
Abonner på:
Innlegg (Atom)