lørdag 11. februar 2012

Asiatisk salat og søtpotetmos

1 brokkoli deles
1 bunt asparges, deles i biter
Kok disse i lettsaltet vann i ca 4 min, slå vannet fort av og ha under rennende kaldt vann i dørslag.
Dressing:
1 rød chili, skrap ut frøene og hakkes fint
1 hvitløk fedd knuses
4 ss olivenolje
1 kork sesamolje
2 ss soyasaus
saften av 1 sitron
Bland dette godt og la stå 10 min før grønnsakene blandes godt med dressingen

Søtpotetmos:
3 søtpoteter vaskes godt, og deles i store biter og has i en stekepose sammen med 1 delt lime, stek dette i stekeovnen ved 210 grader i ca 40 min eller til potetene er skikkelig møre, mos potetene med en gaffel, press ut saften av limen, pluss slå over kraften som dannet seg i stekeposen.
1/2 chili, ta ut frøene og hakkes
1/2 potte koriander, hakkes
litt olivenolje
salt/pepper
2 ss mangochutny
saften av 1 lime
Alt dette blandes med mosen


Server dette til stekt indrefilet eller hvit stekt fisk

Yoghurtis

400 g frossen skogsbærblanding
400 g yoghurt, gjerne gresk yoghurt
5-6 ss flytende honning
1/3 potte med mynteblader
Alt dette has i en foodprossesor, blandes godt og has i en boks, sett til frysing minst 4 timer i frysen. Denne isen er veldig god å servere eter sterk mat for eksempel.

onsdag 8. februar 2012

Stekt torskefilet med roquefortsaus

800 g torskefilet med skinn, delt i 4
salt/pepper
2 ss smør
2 ss olje
Hakket flatpersille

Dryss litt salt og pepper over fiskestykkene,skinnsiden stekes først, varm smør og olje i en stekepanne og stek fiskefiletene over god varme i ca 3-4 min på hver side, til knapt gjennom stekte.Serveres med stekte poteter i ovnen eller i stekepanna , brokkoli eller en grønn salat

og en roquefortsaus til. Dryss over hakket flatpersille over fisken når den er stekt.

Roquefortsaus:
100 g roquefortost
1 Knorr kyllingfond
2 dl fløte
nykvernet pepper
Smelt roquefortosten sammen med fløten i en kjele. Tilsett kyllingfonden og kok opp. Smak sausen til med pepper