lørdag 7. mai 2011

Pizza/grillsalat

500 g hodekål, fint med fersk kål nå
1/2 rødløk
4 ss hakket flatpersille, eller vanlig persille hvis man ikke får tak i flatpersille
1 ts salt
1/2 dl eddik
1/2 dl olivenolje
1 ss sukker
kvernet pepper etter smak.


Skjær kålen i tynne strimler, like så løken, ha kålen og løken over i en salat bolle og dryss over saltet,. Kna dette godt inn, slik at kålen mykner. Bland sammen eddik, olje og sukker og smak til med pepper. Ha dette over salaten og sett salaten i kjøleskapet i minst 2 timer slik at kålen blir myk

søndag 1. mai 2011

Pasta med kylling, chili og kapers

4 kyllingfileter
2 ss flytende margarin
1 ts salt
1/2-1 ts pepper
3 hvitløkfedd
1 rød chili
100 g sort oliven uten stener
2 ss kapers
1 stor tomat hakkes i biter
1 advokado, skjæres i biter, kan sløyfes
1 Knorr kylingfond
hakket flat persille
500 g penne eller annen pasta

Stek kyllingen i 2 min på hver side og ha på salt og pepper, senk varmen og tilsett finhakket hvitløk, chili uten frø, oliven delt opp og kapers. Sett på lokk og stek i 5 min til kyllingen er gjennom stekt. Ta ut kyllingen og skjær den i skiver. La grønnsakene bli igjen i panna.
Kok pasta, hell av kokevannet men ta av 1 dl av pastavannet og ha i stekepanna og la alt bli gjennom varmt. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over pastaen og bland forsiktig. Bland i hakket persille. Fordel på 4 tallerkener og legg skivene av kylling over. Server med godt brød til