onsdag 12. januar 2011

Karbonadegryte

400 g karbonadedeig
2 ss smør
1-2 hvitløkfedd
1 stk brokkolibukett
1 rød paprika
10 friske sjampinjonger
1 pose ferdig peppersaus
Fin hakk hvitløken og brun denne i stekepanna sammen med karbonadedeigen.
Del brokkolien i mindre buketter og skjær opp soppen i skiver. Stek grønnsakene sammen med karbonadedeigen. Lag sausen, tilsett evnt litt kyllingfond i sausen så man får litt mer fylde i sausen.
Tilsett karbonaden og grønnsakene i sausen og gi et oppkok.

Server potetmos, pasta el ris til, eller et godt brød til

mandag 10. januar 2011

Fiskegrateng

400 til 600 g torsk, enten rester eller en fiske blokk som kokes
2 dl makaroni kokes
2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl melk
1 ts salt
1 ts malt muskatnøtt
4 egg
50 g griljermel el strøkavring
Smelt smøret i en kjele, rør inn melet og spe med melken under omrøring. Kok opp sausen og smak til med salt og muskatnøtt.
Skill eggene, rør inn eggeplommene, ikke ha i sausen hvis den er for varm for da kogulerer eggeplommene. Eggehvitene piskes stive. Fisken deles i biter og røres inn i sausen sammen med den kokte makaronien.
Deretter vender du inn den stivpiskede eggehviten
Hell alt i en smurt ildfast form og strø over griljemelet.
Stek på 200 gr i ca 40-50 minutter.

Server gratengen med kokte poteter og raspet gulrot som er tilsatt saften av en appelsin og 3 ss rosiner

Sjokolade muffins uten egg med gulrot

100 g mørk sjokolade, helst 70 %
50 g usaltet smør
1,5 dl melk
3 dl hvetemel
1,5 dl sukker
0,5 dl kakao
revet skall av en appelsin, husk vask den godt
1 ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
5 dl revet gulrøtter
Glasur hvis ønskelig, da med melis med sjokoladesmak
Stekes v/200 gr i ca 15-20 min  ha i store muffins former, stekes midt i ovnen
Grov hakksjokoladen, smelt smøret, tilsett melken.
Bland i mel, sukker, kakao, appelsinskall, bakepulver og vaniljesukker i en bakebolle eller miksmaster, tilsett sjokoladen og gulrøttene og smør/melkeblandingen
La avkjøle først hvis men vil ha på glasur

søndag 9. januar 2011

Italiensk pasta

1 pk bacon, sprø stekes og deles i biter etterpå
Halvt krus med brødsmuler/strøbrød, dette stekes i baconfettet
Ha i en neve hakket bladpersille
Pluss 50 g revet parmesan i brødsmulerøra, så settes dette til side til alt er ferdig
450 god italiensk pasta, eller den pastaen man har for hånd, kokes i godt saltet vann
1 rødløk, hakkes og stekes i olje
3 fedd hvitløk hakkes og stekes sammen med hvitløken
Ha i 2 esker med druetomater eller cherrytomater
salt/pepper
1-2 ss knust rød pepper
Ha løk, hvitløk og tomater sammen med krydderet over i en kjele og ha på lokk, ikke løft på lokket for ofte for tomatene skal åpne seg og smelte. Når de er ferdige knuses de med en gaffel.
Ha da bacon og litt av pastavannet.
Bland i 1 lite glass med kapers, kan sløyfes hvis man ikke liker dette.
Ha i en neve med hakket basilikum og 4 kopper med ruccola eller romanosalat så også denne blir lun.
Server med revet parmesan og godt brød til