fredag 29. juli 2011

Døner kebab på grillen

500-600g kjøttdeig
2 fedd hvitløk
1 løk
2 ss finhakket fersk koriander
1 ss malt garam masala
1 ts karri
1 ts malt spiskummen
2 ss salt
1 egg
3 ss vann

Bland kjøttdeig med hakket løk og hvitløk. Ha i alle krydderne og arbeid deigen godt inn i deigen, bruk rene hender, da har man mest kontroll. Spe med egg og vann. La deigen stå å trekke ca 1 time, så kryddersmaken setter seg ordentelig, form ovale kaker. Grilles ca 10-15 min.
Server med tzatsiki eller myntedressing, grillsalat til, og stekte potetbåter til, eller bare pitabrød.
Alle disse krydderne får man i innvandrer butikker, eller i vel assorterte matvare butikker.

Grillsalat

1 kurv cherrytomater, helst gule hvis man får tak i
2 godt modne mango
2 avokado
1/2 rødløk
1 pk babyspinat
1 pk red rhubarb, kan også bruke ruccola
noen blader frisk basilikum
1 boks mozzarellakuler
1/2 ss havsalt
1 dl gresskarkjerner
nykvernet pepper

Dressing:
1/2 sjalottløk, hakket fint
1 ss flytende honning
1/2 dl hvitvinseddik
1 dl rapsolje
1/2 dl olivenolje
1/2 ts salt
Nykvernet pepper

Del tomatene i to, skrell og skjær mango og avokadoi båter eller skiver. Skrell løken og skjær den i tynne skiver.
Dressingen:
Skrell og hakk løken, bland løk, honning og eddik. Hell i oljen, først dråpervis så i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper.
Legg alle ingrediensene på et stort fat. Drypp dressingen over like før servering. Bland havsalt og gresskarkjerner, og strø over salaten når den skal serveres.

tirsdag 26. juli 2011

Sommersalat med melon og agurk

1 stk honning melon
1 stk slangagurk
3 stk klase tomater
1 rull chevreost, (hvit geitost)
0,5 potte frisk mynte

Dressing:
1 stk sitron
1,5 dl olivenolje
2 ss flyende honning
salt/pepper

Del melonen i store biter. Skrell agurken med ostehøvel, skjær agurken på skrå i stor biter.
Del tomatene i skiver. Skjær osten i skiver og hakk den ferske mynten.
Legg alt pent på en stor salatbolle eller fat.

Dressing:
Klem saften av sitronen og bland med oljen, honning og smak til med salt og pepper.
Slå over salaten rett før servering.