Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
torsdag 14. juni 2012
Mandelkake med krem og sjokolade
4 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 pk makronfyll
1/3 dl kremfløte
1 plate sjokolade, mørk
1 liten boks hermetiserte mandariner
Egg og sukker piskes til eggedosis, hvetemel og bakepulver siktes og røres inn i blandingen sammen med makronfyllet. Røren helles i 24-26 cm rund form. Stekes ved 175 grader i ca 35 min.
Pisk krem av fløten når kaka er kald, rasp sjokoladen på et rivjern, og pynt med mandariner.
Bouillabase
300 g torskefilet
300 g breiflabb eller steinbit
1 nett med ferske blåskjell
200 g fersk reker
1 løk
1 fenikkel
1 pastinakk
3 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
3 ss tomatpure
1 klype safran
2 bokser gode hakkede tomater
6 dl fiskekraft, bruk det som blir av blåskjellene når de er kokt, likeså kan man renske rekene og brune skallet litt i smør, og ha p 1 dl vann og la dette surre ca 10-15 min, sil
3 dl eplemost
3 vårløk
Saft av 1/2 sitron
salt/pepper
fersk dill
Finhakk løken, fenikkel, pastinakk og hvitløk, surr dette blankt i en kjele med olje og safran.Tilsett tomatpure så den får svidd av seg, ha i tomater, kraft og epelemost, trekkes i 30 min eller lengre.
Blåskjell trekkes i egen gryte, ha i 1/2 dl hvitvin eller epelemost, rist godt på kjelen så skjellene åpner seg, kast de som ikke er åpnet. Hell kraften i suppen.
Del fiskestykkene i store biter og la trekke i suppa ca 4-5 min. Smak til med vårløk, dill og salt/pepper. Ha i blåskjellene. Rekene legges bare oppå suppa når den serveres.
Serever med godt brød og en god aioli.
Abonner på:
Innlegg (Atom)