
1 pk bacon, steks sprøtt, og deles i biter etterpå
10 blader romanosalat, skyll disse og legg de i en plastpose i kjøleskapet i minst 1/2 time, så den blir sprø
5 loffskiver uten skorpe, gjerne 1 dag gammel, stekes i olje i stekepanne, ha i 2 pressede hvitløkfedd, når dette er stekt legg det på kjøkkenpapir så de holder seg sprø
Dressing:
2 eggeplommer
50 g raspet parmesan
saften av en 1/2 - 1 sitron
1 ts dijonsennep
salt/pepper etter smak
2 hvitløkfedd, presset
3-4 hakket el knust ansjosfilet, bruk gode ansjos, gjerne italienske
1 dl soyaolje
1/2 dl olivenolje
Rør sammen alle ingrediensene før man pisker inn oljen i tynn stråle.
Ha gjerne samme temperatur på alle ingrediensene.
smak til med salt/pepper og sitron.
Majonesen skal ikke være for tykk.
Bland sammen salaten og alt det andre, høvle over god parmesan, og "ringle" litt dressing over.
Resten serveres ved siden av