Krokan:
60 g mandler
60 g sukker
Smelt sukkeret forsiktig i en helt ren kjele. Når det begynner å bli gyllent, har i mandlene. Smelt videre til det får en passelig mørkgyllen farge. Hell det hele på bakepapir på benken. La det bli kaldt og knus det i en pose med en kjele eller miks det raskt i en food processor, - noen store biter gjør ingen ting.
Mousse:
100 g sukker
3 egg
3 dl fløte
4 plater oppbløtt gelatin
Pisk sukker og sukker til en stiv eggedosis. Pisk fløten stiv. Vend eggedosis og krem sammen. Smelt gelatinen i en kjele, ha i to øser av eggedosiskremen, rør sammen til det blir lunt. Tilsett gelatinblandingen i resten av eggedosiskremen, med rask, men forsiktig visping.
Hakket krokan vendes i til slutt. Spar litt som desserten kan toppes med.
Hell krokanmoussen i glass og avkjøl i et par timer.
Server med masse frisk jordbær på til slutt.
Kitte knus krokan på toppen er prikken over i-en
Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
lørdag 12. februar 2011
torsdag 10. februar 2011
Tomatsaus

1 løk
2 hvitløkfedd
1 rød paprika
salt/pepper
2 kylling fond
saft av 1/2 lime
4 ss ketchup

1 dl vann
1 ts tørket chili eller 2 ts italiensk tørket krydder som det er chiliflak i
Hakk løk og hvitløk, stek det i smør i en kjele til den blir blank, tilsett hakket paprika, la dette surre litt.
Tilsett tomater, krydder, fond og de andre ingrediensene. La alt få et oppkok og la sausen koke fra 1/2 - 1 time.
Jevn sausen glatt med en stavmikser når den er ferdig kokt
Kjøttbrød (meatloff)
800 g kjøttdeig
1 egg
salt/pepper
1 ss Natvigskrydder
50 g raspet parmesan ost
1-2 dl matfløte
1/2-1 purre
1 pk bacon
Bland alt sammen, bortsett fra purren og baconet godt sammen.
Skjær opp purren.
Lag et brød av kjøttdeigblandingen og legg i en brødform, lag en fordypning i brødet og legg i purren, ha deig over, så legges baconet over og under brødet.
Stekes midt i ovnen ved 210 gr i ca 50-60 minutter
Server med potetstappe, og tomatsaus som jeg legger ut under saus

salt/pepper
1 ss Natvigskrydder
50 g raspet parmesan ost
1-2 dl matfløte
1/2-1 purre
1 pk bacon
Bland alt sammen, bortsett fra purren og baconet godt sammen.

Lag et brød av kjøttdeigblandingen og legg i en brødform, lag en fordypning i brødet og legg i purren, ha deig over, så legges baconet over og under brødet.
Stekes midt i ovnen ved 210 gr i ca 50-60 minutter
Server med potetstappe, og tomatsaus som jeg legger ut under saus
Abonner på:
Innlegg (Atom)