torsdag 27. september 2012

Eplekake!

150 g mykt smør 150 g sukker 150 g hvetemel 3 egg 2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 2 dl rømme 3-4 epler kanel og sukker til eplebåtene Rør smør og sukker hvitt og porøst, ha i eggene et om ganen røres godt inn. Ha i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker vekselvis med rømmen. Ha røren i en bakepapir kledd rund form på 24-26 cm form. Del eplene, skrell de hvis skinner er seigt og bland sukker, kanel og eplebåtene i en pose så blir sukker og kanel blandet godt. Rør dette inn i røra. Stek på nederste rille ved 175 grader i ca 35-40 min. Server med pisket krem eller is til. Dette er en lettvin eplekake å bake.

Lammegryte

1 kg grytekjøtt av lam, bruk gjerne bog 3 ss smør 10 sjalottløk 3 båter hvitløk 3 dl rødvin 1 boks tomater 1 boks tomatbønner 4 gulrøtter 1 ts salat 1 ts pepper 2 ts timan 1/2 dl vann 3 laubærblad evnt. 1 ts sukker 1 stk fond av okse , vilt el kylling Stek kjøttet, sjalottløk og finhakket løk i en gryte til det har fått farge. Ha i rødvin og kok ca 1 time på lav varme, tilsett skrelte gulrøtter i store biter, salt, pepper, laubærblad og timian. Ha i vannet og la koke ca 1 time til eller til kjøttet er mørt. Tilsett tomatbønnene mot slutten og kok opp. Server hjemmelaget potetmos og rundstykker ved siden av