Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
torsdag 27. september 2012
Eplekake!
150 g mykt smør
150 g sukker
150 g hvetemel
3 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 dl rømme
3-4 epler
kanel og sukker til eplebåtene
Rør smør og sukker hvitt og porøst, ha i eggene et om ganen røres godt inn.
Ha i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker vekselvis med rømmen. Ha røren i en bakepapir kledd rund form på 24-26 cm form. Del eplene, skrell de hvis skinner er seigt og bland sukker, kanel og eplebåtene i en pose så blir sukker og kanel blandet godt. Rør dette inn i røra. Stek på nederste rille ved 175 grader i ca 35-40 min.
Server med pisket krem eller is til. Dette er en lettvin eplekake å bake.
Lammegryte
1 kg grytekjøtt av lam, bruk gjerne bog
3 ss smør
10 sjalottløk
3 båter hvitløk
3 dl rødvin
1 boks tomater
1 boks tomatbønner
4 gulrøtter
1 ts salat
1 ts pepper
2 ts timan
1/2 dl vann
3 laubærblad
evnt. 1 ts sukker
1 stk fond av okse , vilt el kylling
Stek kjøttet, sjalottløk og finhakket løk i en gryte til det har fått farge.
Ha i rødvin og kok ca 1 time på lav varme, tilsett skrelte gulrøtter i store biter, salt, pepper, laubærblad og timian. Ha i vannet og la koke ca 1 time til eller til kjøttet er mørt. Tilsett tomatbønnene mot slutten og kok opp.
Server hjemmelaget potetmos og rundstykker ved siden av
Abonner på:
Innlegg (Atom)