mandag 24. januar 2011

Kyllingform med smak av appelsin og sitron

1 rå kylling eller kyllinglår
4 gulrøtter
8 sjalottløk
4 fedd hvitløk
1 appelsin
1 halv sitron
3 ss olivenolje
salt/pepper
1 ss kyllingkrydder
frisk blad persille
2 dl eplejuice eller hvitvin
1 dl vann
1 stk knorr kyllingfond
Rens kyllingen for ben og skinn, og skjær ut filetene og lårene, legg disse i en ildfast form, ha olivenolje i bunnen, legg kyllingbitene oppå oljen, skrell gulrøttene, del de i større biter ,og  legg løken og gulrøttene og hvitløken rundt kyllingen, ha på krydder, del appelsinen og sitronen og legg rundt kyllingen.
Stek kyllingen midt i ovnen på 200 gr, først 15 min, så tilsettes eplejuicen, vann og fonden som jeg har gitt et oppkok først, så stekes formen videre i ca 45-50 min.

Server med kokte poteter, ris eller pasta