1 brokkoli deles
1 bunt asparges, deles i biter
Kok disse i lettsaltet vann i ca 4 min, slå vannet fort av og ha under rennende kaldt vann i dørslag.
Dressing:
1 rød chili, skrap ut frøene og hakkes fint
1 hvitløk fedd knuses
4 ss olivenolje
1 kork sesamolje
2 ss soyasaus
saften av 1 sitron
Bland dette godt og la stå 10 min før grønnsakene blandes godt med dressingen
Søtpotetmos:
3 søtpoteter vaskes godt, og deles i store biter og has i en stekepose sammen med 1 delt lime, stek dette i stekeovnen ved 210 grader i ca 40 min eller til potetene er skikkelig møre, mos potetene med en gaffel, press ut saften av limen, pluss slå over kraften som dannet seg i stekeposen.
1/2 chili, ta ut frøene og hakkes
1/2 potte koriander, hakkes
litt olivenolje
salt/pepper
2 ss mangochutny
saften av 1 lime
Alt dette blandes med mosen
Server dette til stekt indrefilet eller hvit stekt fisk
Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
lørdag 11. februar 2012
Yoghurtis
400 g frossen skogsbærblanding
400 g yoghurt, gjerne gresk yoghurt
5-6 ss flytende honning
1/3 potte med mynteblader
Alt dette has i en foodprossesor, blandes godt og has i en boks, sett til frysing minst 4 timer i frysen. Denne isen er veldig god å servere eter sterk mat for eksempel.
400 g yoghurt, gjerne gresk yoghurt
5-6 ss flytende honning
1/3 potte med mynteblader
Alt dette has i en foodprossesor, blandes godt og has i en boks, sett til frysing minst 4 timer i frysen. Denne isen er veldig god å servere eter sterk mat for eksempel.
onsdag 8. februar 2012
Stekt torskefilet med roquefortsaus
800 g torskefilet med skinn, delt i 4
salt/pepper
2 ss smør
2 ss olje
Hakket flatpersille
Dryss litt salt og pepper over fiskestykkene,skinnsiden stekes først, varm smør og olje i en stekepanne og stek fiskefiletene over god varme i ca 3-4 min på hver side, til knapt gjennom stekte.Serveres med stekte poteter i ovnen eller i stekepanna , brokkoli eller en grønn salat
og en roquefortsaus til. Dryss over hakket flatpersille over fisken når den er stekt.
Roquefortsaus:
100 g roquefortost
1 Knorr kyllingfond
2 dl fløte
nykvernet pepper
Smelt roquefortosten sammen med fløten i en kjele. Tilsett kyllingfonden og kok opp. Smak sausen til med pepper
salt/pepper
2 ss smør
2 ss olje
Hakket flatpersille
Dryss litt salt og pepper over fiskestykkene,skinnsiden stekes først, varm smør og olje i en stekepanne og stek fiskefiletene over god varme i ca 3-4 min på hver side, til knapt gjennom stekte.Serveres med stekte poteter i ovnen eller i stekepanna , brokkoli eller en grønn salat
og en roquefortsaus til. Dryss over hakket flatpersille over fisken når den er stekt.
Roquefortsaus:
100 g roquefortost
1 Knorr kyllingfond
2 dl fløte
nykvernet pepper
Smelt roquefortosten sammen med fløten i en kjele. Tilsett kyllingfonden og kok opp. Smak sausen til med pepper
Abonner på:
Innlegg (Atom)