torsdag 14. juni 2012

Mandelkake med krem og sjokolade

4 egg 1,5 dl sukker 1,5 dl hvetemel 2 ts bakepulver 1 pk makronfyll 1/3 dl kremfløte 1 plate sjokolade, mørk 1 liten boks hermetiserte mandariner Egg og sukker piskes til eggedosis, hvetemel og bakepulver siktes og røres inn i blandingen sammen med makronfyllet. Røren helles i 24-26 cm rund form. Stekes ved 175 grader i ca 35 min. Pisk krem av fløten når kaka er kald, rasp sjokoladen på et rivjern, og pynt med mandariner.

Bouillabase

300 g torskefilet 300 g breiflabb eller steinbit 1 nett med ferske blåskjell 200 g fersk reker 1 løk 1 fenikkel 1 pastinakk 3 fedd hvitløk 4 ss olivenolje 3 ss tomatpure 1 klype safran 2 bokser gode hakkede tomater 6 dl fiskekraft, bruk det som blir av blåskjellene når de er kokt, likeså kan man renske rekene og brune skallet litt i smør, og ha p 1 dl vann og la dette surre ca 10-15 min, sil 3 dl eplemost 3 vårløk Saft av 1/2 sitron salt/pepper fersk dill Finhakk løken, fenikkel, pastinakk og hvitløk, surr dette blankt i en kjele med olje og safran.Tilsett tomatpure så den får svidd av seg, ha i tomater, kraft og epelemost, trekkes i 30 min eller lengre. Blåskjell trekkes i egen gryte, ha i 1/2 dl hvitvin eller epelemost, rist godt på kjelen så skjellene åpner seg, kast de som ikke er åpnet. Hell kraften i suppen. Del fiskestykkene i store biter og la trekke i suppa ca 4-5 min. Smak til med vårløk, dill og salt/pepper. Ha i blåskjellene. Rekene legges bare oppå suppa når den serveres. Serever med godt brød og en god aioli.