søndag 15. juli 2012

Blåskjellsuppe

Blåskjellsuppe! 1 nett blåskjell 2 dl hvitvin 1 fedd hvitløk 2 dl fløte salt/pepper en neve bladpersille en neve koriander 1 fin hakket chili, ta ut frøene Kok opp hvitvinen i en stor kjele, tilsett blåskjellene som er skylt godt. Sett på lokk og la skjellene dampe til de har åpnet seg. Kast de skjellene som ikke åpnes og rens skjelle og legg de til side. Kok opp blåskjellkraften og reduser den litt, da kommer smaken bedre frem. Hell i fløten og kok opp. Tilsett fin hakket hvitløk og smak til med salt og pepper. Ha blåskjellene tilbake i suppa og varm opp. Server med et dryss av persille og koriander og chili.

Salmalaks med mango og dipp

Salmalaks med mango og dipp! 400 g salmalaks 2 modne mango 1 rød chili 3 vårløk Skjær laksen i tynne tynne skiver og legg i et lag på fat. Skrell mangoene og del de i terninger. Fjern frøene fra chilien og hakk den fint, skjær vårløken i ringer. Dipp: 1 dl soyasaus litt wasabi en håndfull frisk koriander saften av 1 lime en bit ingefær 1 rød chili, ta ut frøene Ha soyasaus i en bolle og smak til med resten av ingrediensene. La gjerne dippen stå å trekke noe
n minutter før servering.