onsdag 9. november 2011

Kyllingsalat!

3-4 kyllingfileter
1 sitron
8 hvitløkfedd
solsikkeolje til steking
100 g meierismør, deles i terninger
2-4 stk hjertesalat eller romanosalat
1pose krutonger, eller lag de selv av en dags gammelt brød

Dressing:
1 gl Hellmanns majones
1/2-1 gl kapers
2 fedd hvitløk
4 ansjosfileter, ikke bruk noen andre enn den italienske, Abba sine ansjosfileter er for søte
2 dl raspet parmesan ost
saften av 1 sitron
salt/pepper

Salt og pepre kyllingfiletene og stek i god varm panne som er tilsatt litt solsikkeolje
Stekes godt på begge sider av kyllingen, ha i smøret og delt sitron i skiver pluss hvitløkfeddene. Øs over kraft fra panna over kyllingen, stek dette i ca 1/2 time. La kyllingen hvile i 15 minutter før man skjære den i biter eller skiver.
Bland alt sammen til dressingen i en bolle og la stå kaldt 1-2 timer så smakene har satt seg.
Rens og vask salaten, legg den pent på et fat, ha på dressingen på salaten og bland, ha over kyllingbitene, og til slutt ha over krutongene og ta hvitløkfeddene fra panna og legg også disse over, strø litt flaket parmesan over til slutt og server,server gjerne godt brød til.

Brun lapskaus

800 gr oksekjøtt, buk det oksekjøttet du vil, men husk det kommer litt an på koketiden hvilken del av kjøttet man velger.
2 løk, hakkes
4-5 gulrøtter
8 poteter
2 Knorr oksekjøttfond
salt/pepper

Del kjøttet i like store terninger og stek i varm panne med smør, ha på salt og pepper underveis av stekingen.Ikke stek alt kjøttet med en gang, men stek litt og litt så det ikke blir kokt i panna. Hakk løken og stek den, ha over i kjele, kok ut pannen med 3 dl vann og ha over i kjelen. Ha oksefonden i kjelen.Skrell gulrøttene og potetene del i passe biter, ha dette over i kjelen. smak til med salt og pepper, la småkoke til grønnsakene og kjøttet er mørt, mulig kjøttet må koke litt lengre enn grønnsakene, så da kan kjøttet småkoke litt i kraften før grønnsakene tilsettes.
Server med brød eller flatbrød til

Farse fylte paprikaer

4 røde paprika
1/2 kg medister farse
1 løk hakkes
2 sjalott løk, hakkes
1 boks sopp
1/3 dl fløte
salt/pepper
1 ss Natvig grillkrydder
4 ss tomatpure
1 Knorr kyllingfond
Osteskiver til toppen

Del paprikaene i to og fjern frøene, bland sammen farse, krydderne, sopp, litt av væsken fra soppen og 1/2 dl fløte og hakket løk, sopp samt tomatpure, rør godt sammen. Ha denne røren i de delte paprikaene og sett i en ildfast form, ha skivet ost på toppen,kok opp fløten sammen med kyllingfonden og ha dette i den ildfaste formen.Og hakk sjalottenløken og ha den i formen sammen med fløteblandingen. Sett midt i ovnen på 220 grader, under stekingen slå over fløteblandingen flere ganger, stekes til farsen har fastnet, server loff el surdeigsbrød til og gjerne en grønn salat. Dette er fin fredags el lørdagsmat.