1 stykke hel filet av kalv
salt/pepper
Krydre fileten med salt og pepper rundt hele, stek i blanding av smør og olje i stekepanna, stek rundt det hele. Sett inn i stekeovnen på 125 grader. Sett et steketemraturmål i fileten og la det vise ca 70 grader, da er den ferdig. La hvile i ca 15 minutter før den skjæres i skiver.
Rødvinsaus:
8 dl rødvin
8 dl kalvefond
2 stk banan sjalottløk
2 kvister timian el 2 ss tørket
1 laubærblad
10 stk sorte pepperkorn
salt
sukker etter smak
smør til steking av løken
Brun løken i smør på høy varme. Tilsett timian, pepper, knust i morter, laubærblad og rødvin. La stå å småkoke på høy varme så det koker inn til 2 dl. Tilsett kalvefond og reduser til 4 dl, smak hele tiden for å kjenne når sausen er godest, det kjenner mann. Smak sausen til med salt og sukker.
Server fileten med ovnspoteter, kokte asparges og rødvinsaus
Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
søndag 15. april 2012
Sjokolade og kaffemousse
1/2 dl sterk kaffe
100 g 70% mørk sjokolade
1 eggeplomme
3 dl kremfløte
pyntes med sjokolade kaffebønner
Hell den varme kaffen i en liten kasserolle. Bryt sjokoladen i biter og la den smelte i kaffen over svak varme. Når sjokoladen er helt smeltet dra til siden og rør eggeplommen ned. avkjøles litt.
Visp krem av fløten løst. Rør ned sjokoladen i kremen og bland forsiktig. Hell over i pene glass etc. La stå kaldt minst 3 timer i kjøleskapet eller natten over. Pynt med sjokolade.
100 g 70% mørk sjokolade
1 eggeplomme
3 dl kremfløte
pyntes med sjokolade kaffebønner
Hell den varme kaffen i en liten kasserolle. Bryt sjokoladen i biter og la den smelte i kaffen over svak varme. Når sjokoladen er helt smeltet dra til siden og rør eggeplommen ned. avkjøles litt.
Visp krem av fløten løst. Rør ned sjokoladen i kremen og bland forsiktig. Hell over i pene glass etc. La stå kaldt minst 3 timer i kjøleskapet eller natten over. Pynt med sjokolade.
Fine rundstykker med solsikkefrø
Ca 1 kg hvetemel
75 g smeltet margarin
1 ts salt
50 g gjær
2 ts sukker
2 dl solsikkefrø
3 1/2 dl melk
3 1/2 dl vann
Mel, salt, solsikkefrø og tørr gjær hvis man bruker det, hvis man bruker fersk gjær røres det ut i vann/melkeblandingen. Smøret smuldres inn, bland sukkeret i den lunkne vann/melkeblandingen. Alt blandes godt i en kjøkkenmaskin. Litt løs deig, heves ca 1 time, rull ut til runde rundstykker, etterhev i ca 20-25 min. Pensles med sammenvispet egg.
75 g smeltet margarin
1 ts salt
50 g gjær
2 ts sukker
2 dl solsikkefrø
3 1/2 dl melk
3 1/2 dl vann
Mel, salt, solsikkefrø og tørr gjær hvis man bruker det, hvis man bruker fersk gjær røres det ut i vann/melkeblandingen. Smøret smuldres inn, bland sukkeret i den lunkne vann/melkeblandingen. Alt blandes godt i en kjøkkenmaskin. Litt løs deig, heves ca 1 time, rull ut til runde rundstykker, etterhev i ca 20-25 min. Pensles med sammenvispet egg.
Abonner på:
Innlegg (Atom)