lørdag 12. februar 2011

Krokanmousse med jordbær

Krokan:
60 g mandler
60 g sukker
Smelt sukkeret forsiktig i en helt ren kjele. Når det begynner å bli gyllent, har i mandlene. Smelt videre til det får en passelig mørkgyllen farge. Hell det hele på bakepapir på benken. La det bli kaldt og knus det i en pose med en kjele eller miks det raskt i en food processor, - noen store biter gjør ingen ting.
Mousse:
100 g sukker
3 egg
3 dl fløte
4 plater oppbløtt gelatin
Pisk sukker og sukker til en stiv eggedosis. Pisk fløten stiv. Vend eggedosis og krem sammen. Smelt gelatinen i en kjele, ha i to øser av eggedosiskremen, rør sammen til det blir lunt. Tilsett gelatinblandingen i resten av eggedosiskremen, med rask, men forsiktig visping.
Hakket krokan vendes i til slutt. Spar litt som desserten kan toppes med.
Hell krokanmoussen i glass og avkjøl i et par timer.
Server med masse frisk jordbær på til slutt.
Kitte knus krokan på toppen er prikken over i-en

torsdag 10. februar 2011

Tomatsaus

1 boks knuste tomater
1 løk
2 hvitløkfedd
1 rød paprika
salt/pepper
2 kylling fond
saft av 1/2 lime
4 ss ketchup
2 ss worcestershiresaus
1 dl vann
1 ts tørket chili eller 2 ts italiensk tørket krydder som det er chiliflak i
Hakk løk og hvitløk, stek det i smør i en kjele til den blir blank, tilsett hakket paprika, la dette surre litt.
Tilsett tomater, krydder, fond og de andre ingrediensene. La alt få et oppkok og la sausen koke fra 1/2 - 1 time.

Jevn sausen glatt med en stavmikser når den er ferdig kokt

Kjøttbrød (meatloff)

800 g kjøttdeig
1 egg
salt/pepper
1 ss Natvigskrydder
50 g raspet parmesan ost
1-2 dl matfløte
1/2-1 purre
1 pk bacon
Bland alt sammen, bortsett fra purren og baconet godt sammen.
Skjær opp purren.
Lag et brød av kjøttdeigblandingen og legg i en brødform, lag en fordypning i brødet og legg i purren, ha deig over, så legges baconet over og under brødet.
Stekes midt i ovnen ved 210 gr i ca 50-60 minutter


Server med potetstappe, og tomatsaus som jeg legger ut under saus