lørdag 4. februar 2012

After Eight kake

2 store egg
65 g sukker
2 ss kakao
1 ss potetmel
1/2 ts bakepulver
40 g hvetemel

Sjokolademousse:
2 store egg
2 ss sukker
4 plater gelatin
1 ts kaffepulver
0,5 dl kokende vann
12 stk after eight
2,5 dl kremfløte

Glasur:
24 stk after eight
3 ss kremfløte

Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt i det tørre og vend inn i deigen.Ha deigen i en godt smurt rund form på 24 cm med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen på 180 grader i 15-20 min. Sjekk med kakenål om kaken er gjennom stekt. Avkjøl kaken helt i kakeformen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et kakefat.
Mousse:
Pisk egg og sukker til sjokolademoussen. Lag kaffe av kokende vann og kaffepulver. Smelt after eight sammen med kaffen, dette gjøres i vannbad. Rør sjokoladen i eggedosisen. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min Klem ut vannet fra platene og løs dem opp i resten av den varme kaffen. Avkjøl blandingen til den er lunken og rør dette forsiktig inn i eggedosisen. Pisk til slutt kremfløten til krem og bland Pass på så det ikke blir hvite flekker i moussen. Hell blandingen over kakebunnen. Sett i kjøleskapet i ca 3-4 timer, til fromasjen har stivnet.
Smelt after eight til glasuren med litt kremfløte. Ha dette over kaken og sett kaldt ca 1 time. Løsne kakeringen forsiktig fra kaken og server.