onsdag 13. april 2011

Fylt bakepotet til kyllingfilet

4 store bakepoteter
Maldonsalt
100 g pepperonipølse
50 g seranoskinke
1 rødløk
4 ss mais
100 g revet ost
2 ss frisk timian
salt/pepper

4 store kyllinfilet
frisk salvie
salt/pepper
Små klasetomater
Olivenolje




Legg potetene i en ildfast form, ha over grovt salt, la disse stå i oven ved 200 gr i ca 1 1/2-2 timer, eller til de er møre.
Når potetene er ferdige tas de ut av stekeoven og la disse avkjøles.
Del de i to, ta ut innmaten og legg i en bolle, husk ta innmaten ut forsiktig med en spiseskje.
Mos poteten lett og bland i hakket løk, seranoskine og pølse i små biter.
Stek pølsebitene, skinka og løken på svak varme i stekepanna så det godt krydrede fettet av pølsa siver ut og løken blir blank. Bland pølsebitene og løken med potetmassen, få med fettet fra panna, rør inn maiskorn, hakket timian og legg massen tilbake i potetskallene.
Strø over revet ost og gratiner i ovnen på 200 grader til osten har smeltet og blitt gyllen.

Kyllingfiletene stekes i smør elller olje i panna, og krydre med salt og pepper, legg disse over i en
ildfast form, ha på friske salviblader og legg klasetomatene i ildfast formen også. Ikke ta av stilken på tomatene. Stekes i oven sammen med potetene til tomatene blir møre og settes i ovene sammen med potetene, så blir dette ferdig samtidig med potetene.


Server gjerne en Toro kyllingsaus, som Bretange, men husk da og tilsette evnt en kyllingfond fra Knorr og kraften av kylling og tomater som danner seg.

Studenterstump

1/2 kg smør
1/2 kg sukker, røres hvitt med smøret
Tilsett 4 eggeplommer, en om gangen
Rør godt dette sammen.
700 g hvetemel siktes sammen med 3 store ts bakpulver og has i kremen vekselvis med 3 dl melk.
Til slutt "skjæres" de 4 eggehvitene inn i deigen. Fordel 1/2 parten av røra jevnt utover i en godt smurt langpanne.
Bland 4 ts bakekakao, 4 ts sukker og 1/2 ts vaniljesukker og rør dette inn i resten av deigen og has over den lyse deigen i langpanna.
Stek midt i oven på 175-180 gr i ca 30-45 min, prøv deg frem og se om kaka er gjennomstekt med en tannpirker, (husk uten smak) eller kakenål.
Glasur:
200 g melis røres seigt med 1 stor eggehvite og smør glasuren over kaka mens kaka ennå er litt varm.
Dette er en super kake å ta meed på hytta, frys ned i biter, men jeg regner med at dette går med før man rekker å fryse ned i biter.

Sjokoladekake

Dette er en lettvin og god kake å ta med på påsketuren.

6 dl sukker
9 dl hvetemel
2 ss bake kakao
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
noen dråper romessens, dette kan man la være å ha i, men gir en god smak
300 g smeltet smør
4 egg
3 dl mel
Stekes i langpanne
Stek ved 180 grader i ca 25-30 min, prøv med en tannpirker eller kakestikke for å se om kaka er ferdig stekt.
Glasur:
1 ss kakao
1 ss vaniljesukker
100-150 g melis
kaffe
dette blandes godt, ha i kaffe til du får en passe konsitens og ha på kaka når den er avkjølt

Sukkerbrød

4 like store egg
180 g sukker
50 g hvetemel
80 g potetmel
1 ts bakepulver
Hviten pikses stiv, eggeplommen has i sammen med sukkeret og det heles piskes til eggedosis, så has i resten.
Has i godt smurt springform
Settes i kald ovn på 150-160 grader i ca 1 time

Potetsalat til påske lunchen eller til grillmat

6 store poteter, kokes møre og skjæres i terninger
1 løk, rives
1 ts grov sennep
1 ts sukker
4 ss olje
3 hard kokte egg
1 purre
1-2 pakker majones
salt/pepper
Potetene blandes med dressingen og settes kaldt.
De kokte eggene hakkes fint og blandes i salaten sammen med kuttet purre.
Tilsett majonesen etter smak og tykkelse
Smak til med salt og pepper

tirsdag 12. april 2011

Pytt i panne av rester av min skinke el pølsegrateng!

Lag litt ekstra når du lager pølse el skinkegrateng, for det blir en super enkel middag neste dag.
Kok også litt ekstra poteter

1 porsjon rester av pølsegrateng
1 løk, hakket
Rester av kokte poteter, deles i biter
salt/pepper
Smør til steking
Hvis man har igjen grønnsaker brukes også disse
3 ss kapers, kan unnlates hvis man ikke liker dette, men det gir en veldig god smak
Alt dette has i en stekepanne og stek til det har fått en gyllen farge.
Server med råkost, salat eller kokte grønnsaker, eller man ikke trenger noe.
Eller gjør som vi gjør, server med syltede rødbeter og ravigottsaus

søndag 10. april 2011

Linguine med pesto

Her har jeg brukt pasta som jeg selger i min kafe på Bærums Verk, Marias Spiskammer.

2 pk (a 250g) sitron & pepper linguine, men annen god spagetti kan også brukes, enten fra Jakob's eller Barilla.
Pastaen kokes i godt saltet vann, pass på pastaen hele tiden så den ikke blir overkokt.
Slå av vannet, men ta av 1/2 dl av pastavannet som has tilbake til pastaen.
Bland pastaen med hjemmelaget pesto, min oppskrift på pesto står under "Dipper".
Og server dette med godt brød, helst hjemmelaget.
Riv litt god parmesan over retten ved servering.

Dette er en utrolig enkel og god pastarett med masse smak!