mandag 31. januar 2011

Gulasjegryte

1 kg ytrefilet eller mørbra
3 ss smør til steking
2 gule løk
2 ts salt
2 ss paprikapulver
! sitron, raspet skallet
2 ts tørket timian
1 ts tørket merian
4 hvitløkfedd, revet
2 ts kummin
1 ts cayennepepper
1 l vann
3 stk kjøttbuljong terninger
5 stk paprika, bruk gjerne gul og rød
4 dl matyoughurt
Server med godt brød
Skjær kjøtt i biter, skjær bort sener etc
Fres kjøttet i smøret i varm panne. Ha det over i en gryte. Stek løken, vann ut panna og ha dette over i gryta.
Tilsett salt, pepper og de øvrige krydderne og raspet sitronskall, og tilsett buljong. Rør om og kok dette opp.
La gryta koke 1time. Ikke la paprikaen koke så lenge, tilsett den når det er ca 1/2 time igjen.
Server med youghert, rømme kan også brukes og server med godt brød

Kyllingfiletgryte ned tomat og vin

500 g kyllingfilet
sal/pepper
olje til steking
1/2 purre
1 lite fennikel
1 gul el orange paprika
3 ss hakket flatpersille
2 dl buljong, fond eller terning
2 1/2 dl hvit vin
1 boks cerry tomater
Skjær filetene i mindre biter, stek den i et par minutter, krydre med salt og pepper.Ta de opp og legg til siden.
Skjær grønnsakene i biter og fres dem lett i panna.
Tilsett kyllingfiletene, persille, buljong og vin.
La alt putre i 5-8 min.
Vend ned tomatene, smak evnt mer til med krydder og gi alt et oppkok.
Server med god loff el hvitløksbrød.Ris eller pasta kan også serveres til

Bolognese

500-600 g kjøttdeig
1/2 dl olje
1 gulrot
1 løk
1-2 hvitløkfedd
1 stilk stangselleri
1 liten boks mais
2 bokser hakkede tomater
ca 8 dl kjøttbuljong, ferdig blandet
salt/pepper
1/2 ss sukker
4 ss tomatpure
Stek kjøttdeigen i oljen, hakk løken og hvitløken i biter og stek sammen med kjøttdeigen. Skjær gulroten og stangsellerien i biter. Ha dette over en kjele og tilsett tomater, tomatpure, mai og sukker. Salt og pepre etter smak. Tilsett buljongen og la dette småkoke 1/2 time..
Server med nykokt spagetti.Og ha over raspet parmesan ved servering. Server også godt brød til