1 falukorv eller 4-6 røkte kjøttpølser skjæres i små biter
1 brokkoli
7dl makaroni snarkokt eller etter eget ønske, kokes møre i lettsaltet vann
2-3 egg
Revet gul ost
Lag hvit saus av:
3-4 ss smør, smeltes
Rør inn hvetemel, spe med lettmelk/helmelk til passe tykk saus
salt/pepper
revet muskatnøtt
Bland alt sammen i sausen, og rør eggene sammen før det tilsettes sausen, brokkolien skal ikke kokes på forhånd, men ha i små buketter, men kan også la vær og ha i, dette er etter smak, men fin måte å få i barn grønnsaker på.
Ha alt sammen i en ildfast form, ha på revet ost før formen settes inn midt i stekeovnen v/230 gr i ca 30-45 min, eller kjenn med kniv at gratengen er gjennomstekt
Server med kokte poteter og revet gulrøtter eller bare en grønn salat til.
Pluss server med smeltet smør til.
Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
fredag 22. oktober 2010
Bente's hvite pizza/potetpizza
Pizzadeig!
250 g hvetemel
250 g durumhvete
2 ts salt
30 g tørrgjær
1 dl olivenolje
lunket vann
Bland alt det tørre sammen, bland inn oljen og ha i lunkent vann til fast deig, rør godt sammen, la deigen stå i kjøleskap til dagen etter eller lag deigen tidlig på dagen, la stå fremme hele dagen ved å slå sammen deigen flere ganger, eller heve 2-3 timer fremme på benken. Dette blir til 2 runde pizza som jeg steker i pizzaovn, men kan stekes på steinplate i ovnen v/230 gr midt i ovnen, eller bakepapirkledd stekeplate, men husk kjevles veldig tynt.
Fyll!
Ha på 3 ss med creme fraiche godt utover pizzadeigen
høvle 2-3 poteter i tynne skiver m/ostehøvel
ha på godt med revet ost
frisk rosmarin el basilikum på osten
strø på salt og pepper
ha på dråper av god olivenolje før pizza stekes
250 g hvetemel
250 g durumhvete
2 ts salt
30 g tørrgjær
1 dl olivenolje
lunket vann
Bland alt det tørre sammen, bland inn oljen og ha i lunkent vann til fast deig, rør godt sammen, la deigen stå i kjøleskap til dagen etter eller lag deigen tidlig på dagen, la stå fremme hele dagen ved å slå sammen deigen flere ganger, eller heve 2-3 timer fremme på benken. Dette blir til 2 runde pizza som jeg steker i pizzaovn, men kan stekes på steinplate i ovnen v/230 gr midt i ovnen, eller bakepapirkledd stekeplate, men husk kjevles veldig tynt.
Fyll!
Ha på 3 ss med creme fraiche godt utover pizzadeigen
høvle 2-3 poteter i tynne skiver m/ostehøvel
ha på godt med revet ost
frisk rosmarin el basilikum på osten
strø på salt og pepper
ha på dråper av god olivenolje før pizza stekes
Abonner på:
Innlegg (Atom)