fredag 22. oktober 2010

Pølsegrateng

1 falukorv eller 4-6 røkte kjøttpølser skjæres i små biter
1 brokkoli
7dl makaroni snarkokt eller etter eget ønske, kokes møre i lettsaltet vann
2-3 egg
Revet gul ost
Lag hvit saus av:

3-4 ss smør, smeltes
Rør inn hvetemel, spe med lettmelk/helmelk til passe tykk saus
salt/pepper
revet muskatnøtt

Bland alt sammen i sausen, og rør eggene sammen før det tilsettes sausen, brokkolien skal ikke kokes på forhånd, men ha i små buketter, men kan også la vær og ha i, dette er etter smak, men fin måte å få i barn grønnsaker på.
Ha alt sammen i en ildfast form, ha på revet ost før formen settes inn midt i stekeovnen v/230 gr i ca 30-45 min, eller kjenn med kniv at gratengen er gjennomstekt

Server med kokte poteter og revet gulrøtter eller bare en grønn salat til.
Pluss server med smeltet smør til.

Bente's hvite pizza/potetpizza

Pizzadeig!
250 g hvetemel
250 g durumhvete
2 ts salt
30 g tørrgjær
1 dl olivenolje
lunket vann

Bland alt det tørre sammen, bland inn oljen og ha i lunkent vann til fast deig, rør godt sammen, la deigen stå i kjøleskap til dagen etter eller lag deigen tidlig på dagen, la stå fremme hele dagen ved å slå sammen deigen flere ganger, eller heve 2-3 timer fremme på benken. Dette blir til 2 runde pizza som jeg steker i pizzaovn, men kan stekes på steinplate i ovnen v/230 gr midt i ovnen, eller bakepapirkledd stekeplate, men husk kjevles veldig tynt.

Fyll!
Ha på 3 ss med creme fraiche godt utover pizzadeigen
høvle 2-3 poteter i tynne skiver m/ostehøvel
ha på godt med revet ost
frisk rosmarin el basilikum på osten
strø på salt og pepper
ha på dråper av god olivenolje før pizza stekes