lørdag 23. april 2011

Blomkålsuppe med marinerte reker

2 blomkålhoder
2 sjalottløk
5 dl vann
1 1/2 ts salt
5 dl kyllingfond utspedd i vann, gjerne Knorr
salt/pepper
2 dl rømme eller cream fraiche
Skyll og del blomkålen i biter, ta med stilker og friske blader og kok opp dette, tilsett hakket sjalottløk og la alt koke til det blir møre. Mos alt med en stavmikser, tilsett rømme eller cream fraich, kok opp og la det trekke til en fyldig suppe. Smak til med salt/pepper.
Marinerte reker:
250 g rensede reker
2 ss olivenolje
revet skall av 1 sitron
1 dl hakket persille
Bland sammen reker, olivenolje finhakket perslle og revet skall av en sitron og litt sitronsaft

fredag 22. april 2011

Eksotisk fruktsalat

Smuldredeig:
25 g kaldt meierismør
1/2 dl havregryn
2 ss hvetemel
1/4 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1 ss sukker
Skjær smør i terninger sammen med de andre ingrediensene til det blir en smuldredeig. Ha dette utover en bakepaprkledd stekeplate og stek ved 175 gr i ca 10 min eller til smuldredeigen er blitt gyllen.
Krem:
200 g philadelfia naturell kremost
1 eggeplomme
1/2 dl melis
1 ts vaniljesukker
1 appelsin, saft og skall av denne
1 dl kremfløte
Visp sammen ost, melis, eggeplomme, og vaniljesukker sammen med en miksmaster, rør inn appelsinsaft og skall. Visp krem for seg selv og bland forsiktig i kremostblandingen, la stå kaldt til man setter sammen desserten ved servering.
Frukt:
1/4 melon
1 mango
1 liten papaya
2 kiwi
Frukten skj

æres i biter, legg fruktsalat, ostekrem og smuldredeig lagvis i glass.

Kikerter og røde bønner salat

1 boks kikerter
1 boks røde salatbønner
Kikertene og salatbønnene skylles godt i kaldt vann så man får vekk boks smaken.
1/2 boks rømme, bruk gjerne lett rømme
salt/pepper
saften av 1/2 sitron
2-3 ss frisk klippet gressløk
1-2 fedd hvitløk, presset
Alt til dressingen blandes godt, bland sammen med kikerter og bønner.
Dette er veldig godt til grillmat, stekte koteletter, biff eller bare som vegetarrett