søndag 11. mars 2012

Endiver med salmalaks og wasabidressing

4 endiver, legger i isvann
200 g salmalaks, delt i små biter
1/2 beger creme fraiche
saften av 1 lime
3 ss soyasaus
wasabi etter smak
vårløk, hakket
sesamfrø

Fjern innerste av stilken på endivene, legg i isvann. Skjær laksen i små terninger, og legg fisken i en bolle, ha over limesaft og soya og bland godt. Rør wasabi sammen med creme fraiche og legg en teskje på hver salatblad og legg lakseblandingen oppå, strø over hakket vårløk og sesamfrø. Server som fingermat, forrett eller som en liten smårett.

Brødpudding

50 g meierismør
5 skiver formloff
2 egg
40 g sukker
2 dl fløte
2 dl melk
frø fra 1/2 vaniljestang
2 ss rosiner 2 ss brunt sukker
2 ss flak mandler

Smør en ildfast form, smør loffskivene på begge sider med smør, skjær loffskivene i fire trekanter. Anrett loffbitene i formen. Pisk sammen egg og sukker, bland i melk og fløte og vaniljefrøene i en bolle. Hell blandingen over loffbitene, strø over rosiner, mandler og sukker. Sett formen i en form som er større og hell over varmt vann, ca havlveis opp på formen. Stek i vannbad ved 160 grader i 1 time. Server med krem, is eller creme fraiche

Nudelsalat med biff og avokado

300 g biff i strimler
10 cherrytomater, delt i to
2 avokadoer delt i terninger
2 bok choy, skylt og delt i biter
1 rød chili, ta ut frøene og del om
1 hvitløkfedd, finhakket
1 ss ristede sesamfrø
1 ts sesamolje
1 ss soyasaus
1 pk sabanudler, fås i innvandrer butikk
1 ss olje til steking av biffen

Stek kjøttet i litt olje, ha i hvitløk, chili, bok choy, tomater og soyasaus og bland godt. Trekk til side. Kok nudlene i ca 3 min, skyll under kaldt vann når de er kokt. Ha alt dette over i et serveringsfat og hell over sesamolje over. Hell biffblandingen over og ha avokadoen i. Strø ristede sesamfrø over. Server gjerne soyasaus ved siden av.