4 endiver, legger i isvann
200 g salmalaks, delt i små biter
1/2 beger creme fraiche
saften av 1 lime
3 ss soyasaus
wasabi etter smak
vårløk, hakket
sesamfrø
Fjern innerste av stilken på endivene, legg i isvann. Skjær laksen i små terninger, og legg fisken i en bolle, ha over limesaft og soya og bland godt. Rør wasabi sammen med creme fraiche og legg en teskje på hver salatblad og legg lakseblandingen oppå, strø over hakket vårløk og sesamfrø. Server som fingermat, forrett eller som en liten smårett.
Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
søndag 11. mars 2012
Brødpudding
50 g meierismør
5 skiver formloff
2 egg
40 g sukker
2 dl fløte
2 dl melk
frø fra 1/2 vaniljestang
2 ss rosiner 2 ss brunt sukker
2 ss flak mandler
Smør en ildfast form, smør loffskivene på begge sider med smør, skjær loffskivene i fire trekanter. Anrett loffbitene i formen. Pisk sammen egg og sukker, bland i melk og fløte og vaniljefrøene i en bolle. Hell blandingen over loffbitene, strø over rosiner, mandler og sukker. Sett formen i en form som er større og hell over varmt vann, ca havlveis opp på formen. Stek i vannbad ved 160 grader i 1 time. Server med krem, is eller creme fraiche
5 skiver formloff
2 egg
40 g sukker
2 dl fløte
2 dl melk
frø fra 1/2 vaniljestang
2 ss rosiner 2 ss brunt sukker
2 ss flak mandler
Smør en ildfast form, smør loffskivene på begge sider med smør, skjær loffskivene i fire trekanter. Anrett loffbitene i formen. Pisk sammen egg og sukker, bland i melk og fløte og vaniljefrøene i en bolle. Hell blandingen over loffbitene, strø over rosiner, mandler og sukker. Sett formen i en form som er større og hell over varmt vann, ca havlveis opp på formen. Stek i vannbad ved 160 grader i 1 time. Server med krem, is eller creme fraiche
Nudelsalat med biff og avokado
300 g biff i strimler
10 cherrytomater, delt i to
2 avokadoer delt i terninger
2 bok choy, skylt og delt i biter
1 rød chili, ta ut frøene og del om
1 hvitløkfedd, finhakket
1 ss ristede sesamfrø
1 ts sesamolje
1 ss soyasaus
1 pk sabanudler, fås i innvandrer butikk
1 ss olje til steking av biffen
Stek kjøttet i litt olje, ha i hvitløk, chili, bok choy, tomater og soyasaus og bland godt. Trekk til side. Kok nudlene i ca 3 min, skyll under kaldt vann når de er kokt. Ha alt dette over i et serveringsfat og hell over sesamolje over. Hell biffblandingen over og ha avokadoen i. Strø ristede sesamfrø over. Server gjerne soyasaus ved siden av.
10 cherrytomater, delt i to
2 avokadoer delt i terninger
2 bok choy, skylt og delt i biter
1 rød chili, ta ut frøene og del om
1 hvitløkfedd, finhakket
1 ss ristede sesamfrø
1 ts sesamolje
1 ss soyasaus
1 pk sabanudler, fås i innvandrer butikk
1 ss olje til steking av biffen
Stek kjøttet i litt olje, ha i hvitløk, chili, bok choy, tomater og soyasaus og bland godt. Trekk til side. Kok nudlene i ca 3 min, skyll under kaldt vann når de er kokt. Ha alt dette over i et serveringsfat og hell over sesamolje over. Hell biffblandingen over og ha avokadoen i. Strø ristede sesamfrø over. Server gjerne soyasaus ved siden av.
Abonner på:
Innlegg (Atom)