fredag 7. januar 2011

Cæsarsalat

3-4 kyllingfileter, skjæres i biter og stekes i olje, saltes og peppre,s
1 pk bacon, steks sprøtt, og deles i biter etterpå
10 blader romanosalat, skyll disse og legg de i en plastpose i kjøleskapet i minst 1/2 time, så den blir sprø
5 loffskiver uten skorpe, gjerne 1 dag gammel, stekes i olje i stekepanne, ha i 2 pressede hvitløkfedd, når dette er stekt legg det på kjøkkenpapir så de holder seg sprø

Dressing:
2 eggeplommer
50 g raspet parmesan
saften av en 1/2 - 1 sitron
1 ts dijonsennep
salt/pepper etter smak
2 hvitløkfedd, presset
3-4 hakket el knust ansjosfilet, bruk gode ansjos, gjerne italienske
1 dl soyaolje
1/2 dl olivenolje
Rør sammen alle ingrediensene før man pisker inn oljen i tynn stråle.
Ha gjerne samme temperatur på alle ingrediensene.
smak til med salt/pepper og sitron.
Majonesen skal ikke være for tykk.

Bland sammen salaten og alt det andre, høvle over god parmesan, og "ringle" litt dressing over.
Resten serveres ved siden av

onsdag 5. januar 2011

Italinske gnocchi

350 g mandelpotet, kokes helt møre
2 eggeplommer
50 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts salt
2 ss smør
50 g parmesan
Press potetene gjennom en sikt, bland i eggeplommene, melet og saltet, røres godt sammen og trill lange pølser, som skjæres smått..
Kok i vann/olje i wokpanna. Kokes til de flyter opp, avkjøles i kaldt vann, og tas opp og de rennes godt av på tørkepapir.
Stekes i smør i ca 2-3 min til de er gylne, rett før servering ha på revet parmesan og salvie.

Serveres til kjøtt, kylling eller det som måtte passe for den enkelte

Pasta med tomater

1 pk spagetti av god kvalitet kokes al dente
1 pk små klasetomater, press ut saft og steiner
4 ss olivenolje
2 hvitløkkløfter, stekes lett i olje, tas ut,
Tilsett tomatene, ha i 3 ss kapers
Hakk bladpersille og dryss over, evnt også¨mynte
Ha i litt tørket chiliflak etter smak, her avhenger hvor sterk man vil ha sausen
Bland alt godt, ikke glem salt og pepper.
Ha over raspet parmesan

Kan brukes alene som en rett eller serveres til kjøtt, kylling eller fisk

tirsdag 4. januar 2011

Kokt torsk med eggesmør og agurksalat

8 skiver torsk i skiver, disse renses for blod og den mørke hinna. La fisken ligge i kaldt vann i ca 1 time, jeg har i en spiseskje med salt, da blir fisken fast og fin. Kok opp vann med 1 ss salt, 10 hele pepperkorn og 1/2 dl eddik og gjerne 1 laubærblad.
Legg i fisken da dette har kokt opp og la trekke til fisken er lett å ta fra beina.Ca 7 min.

Agurksalat:
1 slangagurk, nå på vinteren tar jeg av det grønne skallet og skjærer skiver med en ostehøvel
2 dl vann
3-4 ss eddik
3 ss sukker
2 ts salt
2 ts pepper
saft fra 1/2 sitron
Alt blandes og og smakes til om man vil ha mer syrlig salat, settes kaldt minst 1 time i kjøleskapet


Server fisken med poteter, kokt brokkoli, og smeltet meierismør med hardkokte egg som er delt opp med eggehakker og has i smøret så det blir eggesmør av dette