mandag 7. mai 2012

Fruktkompott med vaniljeyoghurt

1 mango 4 store plommer 1,5 cm fersk ingefær 1 dl melis Saften av 1/2 appelsin Saften av 1/2 sitron 2 dl blåbær 3 dl vaniljeyoghurt Skrell og skjær mangoen i skiver, skjær plommene i båter. Skrell ingefæren og del den i biter. Bland mango, plommer, ingefær og melis og kok forsiktig til melisen har smeltet og frukten er knapp mør. Ta kjelen av plata og bland inn blåbærene. Ta ut ingefæren før servering. La alt avkjøle før servering, ha i dessert glass og server med vaniljeyoghurt på toppen

Mango og avokadosalsa med chili

2 mangoer 2 modne avokadoer 3 tomater 1 finhakket sjalottløk 1 finhakket chili salt7pepper 2-3 ss solsikkeolje Skrell mangoene og avokadoene, skjær disse i små terninger. Del tomatene, ta ut frøene og skjær i små terninger. Bland alt og smak til med salt og pepper. Tilsett oljen for å binde alle smakene sammen.