mandag 6. juni 2011

Pavlova

4 eggehviter
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maisena
1 ts hvitvinseddik

Fyll:
1 pk ferdig vaniljekrem eller lag vaniljekremen selv
3 dl kremfløte
2 ss sukker
Jordbær, blåbær og bringebær

Ha 4 eggehviter i en rustfri bolle. Pisk dem sakte sammen med saltet til det danner seg et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når deigen danner stive topper tilsett da sukkeret litt av gangen.. Pisk til blandingen er myk og lank og alt sukker er oppløst.
Ikke pisk for lenge da blir blandingen kornete.
Sikt maisenamelet og bland dette og eddiken med en slikkepott. Lag en sirkel på bakepapir kledd langpanne, som 22 -24 cm, eller små ringer så det blir en på hver gjest.
Stek kaken i 1 time ved 160 grader, til bunnen er sprø og gyllen.Avkjøl kaken i stekeovnen til kaka er helt kald. Ha blandingen på sirkelen og stek midt i ovnen. La marengsbunnen avkjøle i ovnen til den er kald.
Ta den forsiktig ut og legg på et fat. Bland vaniljekremen med stivpisket fløte til krem, ha dette over kak rett før servering og pynt med 1 kurv jordbær, 1 kurv blåbær og 1 kurv bringebær, og ha gjerne pasjonsfrukt over også.
Dette er en utrolig god kake som avslutting på en kveld med grilling., og lettvin å lage, og noe som faller i smak til liten som stor:)