1 pk bacon, skjæres smått og stekes
3-4 kyllingfileter skjæres i biter og stekes i baconfettet
salt/pepper
1 løk hakkes
2 fedd hvitløk raspes
frisk rosmarin hakkes
3 gulrøtter skjæres i små biter
2 friske laubærblad, fås i innvandrerbutikk, hvis ikke bruk tørket
200 g aromasopp deles og stekes, blandes sammen med det andre i gryta
Kok ut pannen med hvitvin eller Masalavin, rør godt rundt i panna, tilsett grønnsakene og ha i 1-2 bokser med hakkede tomater. La alt dette stå å "putre" en stund.
Kok fullkorn pasta og bland dette i til slutt i kjelen.
Strø over frisk basilikum og revet parmesan ved servering
Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
fredag 21. januar 2011
Opp ned kake
40 g smør
1/2 dl sukker
100 g hakkede hasselnøtter
Dette blandes i en kjele og rør godt sammen til smøret har smeltet.
Fordel dette i bunnen på en 24 cm springform, jeg har bakepapir i bunnen av formen
KAKEBUNN:
3 egg
3 dl sukker
Egg og sukker piskes til eggedosis
3 dl hvetemel
1 1/2 dl bakepulver
1 ss kakao
1 dl kokende vann
Hvetemel og bakepulver blandes forsiktig i eggedosisen.
Bland kakao i det kokende vannet og rør godt, dette blandes til slutt i deigen og røres forsiktig om så det blander seg godt.
Ha deigen over nøtteblandingen i kakeformen og stekes ved 175 gr i ca 30-40 min
FYLL:
1 pk ferdig vaniljekrem
1/4 l fløte piskes til stiv krem og blandes med vaniljekremen, hold av litt krem til pynting av kaka.
Kaka avkjøles og deles i 2 og ha fyllet i.
1/2 dl sukker
100 g hakkede hasselnøtter
Dette blandes i en kjele og rør godt sammen til smøret har smeltet.
Fordel dette i bunnen på en 24 cm springform, jeg har bakepapir i bunnen av formen
KAKEBUNN:
3 egg
3 dl sukker
Egg og sukker piskes til eggedosis
3 dl hvetemel
1 1/2 dl bakepulver
1 ss kakao
1 dl kokende vann
Hvetemel og bakepulver blandes forsiktig i eggedosisen.
Bland kakao i det kokende vannet og rør godt, dette blandes til slutt i deigen og røres forsiktig om så det blander seg godt.
Ha deigen over nøtteblandingen i kakeformen og stekes ved 175 gr i ca 30-40 min
FYLL:
1 pk ferdig vaniljekrem
1/4 l fløte piskes til stiv krem og blandes med vaniljekremen, hold av litt krem til pynting av kaka.
Kaka avkjøles og deles i 2 og ha fyllet i.
Kyllingsalat
1 grillet kylling, deles i biter
3 stk tomater, skjæres i båter
1 pk bacon, sprø stekes og deles i biter
1 pk normana eller norzola ost, skjæres i små biter
Diverse grønn sprø salat, deles opp
Ha dette i en salat bolle og server dressing og brød til
DRESSING:
2 dl olje
1 dl eddik
2 fedd hvitløk
salt/pepper etter smak
1 ss god sennep
1-2 ss sukker
noen dråper tabasco
Alt dette blandes godt sammen
3 stk tomater, skjæres i båter
1 pk bacon, sprø stekes og deles i biter
1 pk normana eller norzola ost, skjæres i små biter
Diverse grønn sprø salat, deles opp
Ha dette i en salat bolle og server dressing og brød til
DRESSING:
2 dl olje
1 dl eddik
2 fedd hvitløk
salt/pepper etter smak
1 ss god sennep
1-2 ss sukker
noen dråper tabasco
Alt dette blandes godt sammen
tirsdag 18. januar 2011
Quiche
200 g hvetemel
125 g smør
2 ss vann
Dette kjøres til deig i foodprosessor, la stå kaldt i 30 min. For stek paien når den er hatt i en passe paiform i ca 10 min v/ 200 gr midt i ovnen. Hussk prikk deigen med en gaffel før den settes i ovnen.
FYLL:
1 pk bacon
1 liten purre
200 gr fersk sopp
Dette stekes på forhånd i panna.
Ha baconfyllet over i paiformen.
Ha i sammenpisket 3 egg, bland i 3 dl kremfløte, 1 pose revet jarlsberg ost, og salt/pepper etter smak.
Slå eggeblandingen over baconfyllet.
Stekes i ca 30 min eller til den har blitt gyllen og stivnet.
125 g smør
2 ss vann
Dette kjøres til deig i foodprosessor, la stå kaldt i 30 min. For stek paien når den er hatt i en passe paiform i ca 10 min v/ 200 gr midt i ovnen. Hussk prikk deigen med en gaffel før den settes i ovnen.
FYLL:
1 pk bacon
1 liten purre
200 gr fersk sopp
Dette stekes på forhånd i panna.
Ha baconfyllet over i paiformen.
Ha i sammenpisket 3 egg, bland i 3 dl kremfløte, 1 pose revet jarlsberg ost, og salt/pepper etter smak.
Slå eggeblandingen over baconfyllet.
Stekes i ca 30 min eller til den har blitt gyllen og stivnet.
mandag 17. januar 2011
Rekesalat som til pålegg eller på koldtbordet
300 g ferske rensede reker, kan også bruke reker i lake, men ferske reker er jo best
1 dl fløte, piskes stiv
1/2 dl ekte majones
2 fedd hvitløk presses
4 hard kokte egg, deles smått i egge hakkeren
2 dl kokte grønne erter
salt/pepper etter smak
saften av 1 sitron
Pils fløten stiv, tilsett majonesen, og hvitløken, ha i krydderet, erter, reker og smak ti med sitronsaften.
Ha i hakkede egg til slutt. La stå kjølig litt så smakene setter seg.
1 dl fløte, piskes stiv
1/2 dl ekte majones
2 fedd hvitløk presses
4 hard kokte egg, deles smått i egge hakkeren
2 dl kokte grønne erter
salt/pepper etter smak
saften av 1 sitron
Pils fløten stiv, tilsett majonesen, og hvitløken, ha i krydderet, erter, reker og smak ti med sitronsaften.
Ha i hakkede egg til slutt. La stå kjølig litt så smakene setter seg.
Bringebærsaus til is
Abonner på:
Innlegg (Atom)