fredag 21. januar 2011

Kyllingragu

1 pk bacon, skjæres smått og stekes
3-4 kyllingfileter skjæres i biter og stekes i baconfettet
salt/pepper
1 løk hakkes
2 fedd hvitløk raspes
frisk rosmarin hakkes
3 gulrøtter skjæres i små biter
2 friske laubærblad, fås i innvandrerbutikk, hvis ikke bruk tørket
200 g aromasopp deles og stekes, blandes sammen med det andre i gryta
Kok ut pannen med hvitvin eller Masalavin, rør godt rundt i panna, tilsett grønnsakene og ha i 1-2 bokser med hakkede tomater. La alt dette stå å "putre" en stund.
Kok fullkorn pasta og bland dette i til slutt i kjelen.
Strø over frisk basilikum og revet parmesan ved servering

Opp ned kake

40 g smør
1/2 dl sukker
100 g hakkede hasselnøtter
Dette blandes i en kjele og rør godt sammen til smøret har smeltet.
Fordel dette i bunnen på en 24 cm springform, jeg har bakepapir i bunnen av formen
KAKEBUNN:
3 egg
3 dl sukker
Egg og sukker piskes til eggedosis
3 dl hvetemel
1 1/2 dl bakepulver
1 ss kakao
1 dl kokende vann
Hvetemel og bakepulver blandes forsiktig i eggedosisen.
Bland kakao i det kokende vannet og rør godt, dette blandes til slutt i deigen og røres forsiktig om så det blander seg godt.
Ha deigen over nøtteblandingen i kakeformen og stekes ved 175 gr i ca 30-40 min
FYLL:
1 pk ferdig vaniljekrem
1/4 l fløte piskes til stiv krem og blandes med vaniljekremen, hold av litt krem til pynting av kaka.



Kaka avkjøles og deles i 2 og ha fyllet i.

Kyllingsalat

1 grillet kylling, deles i biter
3 stk tomater, skjæres i båter
1 pk bacon, sprø stekes og deles i biter
1 pk normana eller norzola ost, skjæres i små biter
Diverse grønn sprø salat, deles opp
Ha dette i en salat bolle og server dressing og brød til
DRESSING:
2 dl olje
1 dl eddik
2 fedd hvitløk
salt/pepper etter smak
1 ss god sennep
1-2 ss sukker
noen dråper tabasco
Alt dette blandes godt sammen

tirsdag 18. januar 2011

Quiche

200 g hvetemel
125 g smør
2 ss vann
Dette kjøres til deig i foodprosessor, la stå kaldt i 30 min. For stek paien når den er hatt i en passe paiform i ca 10 min v/ 200 gr midt i ovnen. Hussk prikk deigen med en gaffel før den settes i ovnen.
FYLL:
1 pk bacon
1 liten purre
200 gr fersk sopp
Dette stekes på forhånd i panna.
Ha baconfyllet over i paiformen.
Ha i sammenpisket 3 egg, bland i 3 dl kremfløte, 1 pose revet jarlsberg ost, og salt/pepper etter smak.
Slå eggeblandingen over baconfyllet.
Stekes i ca 30 min eller til den har blitt gyllen og stivnet.

mandag 17. januar 2011

Rekesalat som til pålegg eller på koldtbordet

300 g ferske rensede reker, kan også bruke reker i lake, men ferske reker er jo best
1 dl fløte, piskes stiv
1/2 dl ekte majones
2 fedd hvitløk presses
4 hard kokte egg, deles smått i egge hakkeren
2 dl kokte grønne erter
salt/pepper etter smak
saften av 1 sitron
Pils fløten stiv, tilsett majonesen, og hvitløken, ha i krydderet, erter, reker og smak ti med sitronsaften.
Ha i hakkede egg til slutt. La stå kjølig litt så smakene setter seg.

Bringebærsaus til is

1 pk fryste bringebær, tines
5-6 ss melis
saften av 1/2 sitron
Ha bær, melis og sitron i en bolle og kjør til passe konsistent med stavmikser


Ha det over i en sikt og rør rundt til det blir bare saus og kornene fra bringebærene er borte. Smak til med mer melis el sitronsaft etter smak