onsdag 19. februar 2014

Blandet salat!

Blandet grønn salat, jeg brukte ruccola og små ferske spinatblader, legg pent på et fat, ikke bolle, for serverer man salat på fat ser det mye mer deilikat ut.
1 avocado, skjæres i biter
1 slangagurk, skjær denne på langs med osthøvel, og legg de sammen som et trekkspill
1 boks røde salatbønner, skyldes godt så man ikke får med grums og blikksmak
1 rødløk i skiver
1 gl fetaost, her gjør det ikke noe om man tar de som det er litt smak på, bare fint for salaten
1 sitron, saften som helles over salaten pga avocadoen også så den ikke blir brun

Dressing:

4-5 ss god balsamico
1,5 -2 dl god olivenolje
salt/pepper
2-3 ss honning, smak til under veis
Rør godt sammen og ha dressingen over rett før servering

Server salaten til kylling, fisk eller til gryteretter eller bare spis den som den er med godt brød til.....

Mandelpudding med rødsaus!

7 plater gelatin, bløtlegges i 5-7 min
2 dl mandler, skållede og hakket
2 beger kremfløte
1 dl sukker
noen dråper mandelessens, smak deg frem det er viktig så det ikke blir for mye
Ha de finhakkede mandlene i en liten tykkbunnet kjele.Tilsett 3 dl fløte og 1 dl sukker. Gi dette et oppkok.
Trekk kjelen av varmen, klem vannet av gelatinplatene og rør de ut i den varme fløteblandingen. Smak godt til med mandelessens.
Avkjøl blandingen til den er lunken, rør av å til, slik at den ikke stivner. Dette går raskt om du setter kjelen i en kum med kaldt vann. Rør ofte.
Pisk resten av fløten 3 dl til fyldig krem, ikke hard krem. Vend den forsiktig inn i mandelmassen til en jevn krem.
Hell puddingmassen i en bolle og la den stå tildekket og kaldt i kjøleskapet minst 6 timer eller til dagen etter.

Rød saus:
3 dl god rød saft, jeg brukte solbærsaft
ca 3 dl vann
1 1/2 ss potetmel utrørt i litt vann
Kok opp saft og vann. Rør potetmel ut i litt potetmel til en klumpefri masse. Rør den inn i safta, Trekk kjelen til sides straks sausen begynner å koke. Rør litt til, slik at sausen ikke klumper seg. Legg på lokk så den ikke får snerk. Server sausen halvvarm eller kald.