torsdag 8. september 2011

Sitronfromasj med appelsinsaus

1/2 dl fløte, piskes stiv, ta av 1 ss sukker av de 100 g som skal i eggedosisen
5 egg
100 g sukker, egg og sukker piskes til stiv eggedosis
7 pl gelatinplater, legges i bløtt i ca 4 min, smeltes over vannbad og has i en blanding av:
Saft og skall revet av 1 sitron og saft av en 1/2 appelsin, dette blandes godt med den smeltede gelatinen.
Dette helles i en tynn stråle i eggedosisen mens man visper.
Alt vendes forsiktig i den stivpiskede kremen og settes kaldt til neste dag. Da er fromasjen stiv.

Appelsinsaus:
Saften av 1 kg appelsiner
50 g sukker
1 ss maisenamel blandes med litt vann
Gi saft og sukker et oppkok før man rør inn maisenajevningen til en ganske tynn saus

Risotto med karbonadedeig

400-500 g karbonadedeig
1 løk
1 rød paprikaa
150-200 g gule og grønne brekkbønner
1 pk sukkererter
1 boks hakkede tomater
4 ss tomatpure
salt/pepper
1 ss sukker
1 knorr kyllingfond
2 dl vann
3-4 dl kokt ris

Stek karbonadedeigen, stek så hakket løk og hakket paprika, ha dette over i en gryte, rør tomatpuren ut i stekepanna og tilsett sukkeret, så tilsettes vannet og kok ut vannet i panna. Ha dette over i gryta sammen med tomatene og kyllingfonden, la få et oppkok og la dette småkoke i ca 15 min, tilsett så brekkbønner og sukkererter som er delt opp i biter, ha i salt og pepper, og la gryta koke ytterligere ca 15 min.
Kok risen som anvist på pakka. Når alt er kokt blandes alt sammen. Server gjerne et godt brød eller en frisk salat til.