lørdag 26. mars 2011

"Kremet"potetsuppe med "hete reker"

1 grovhakket løk
2 hvitløk fedd
3-4 poteter, kommer litt an på størrelsen på potetene
2 ss olivenolje eller 2 ss smør
7 dl grønnsakbuljong, (utblandet)
1 revet gulrot
1 purre
1/2 finhakket rød chili
smak til med salt/pepper

Hete reker!
2 ss olivenolje
200 g rensede reker
1/2-1 rød chili uten frø
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ss karri

Stek løk, hvitløk og poteter i olje i en stor kjele. Hell på buljong, kok opp og la koke i ca 10-15 minutter, eller til potetene er møre. Legg i revet gulrot, og vasket og renset purre pluss hakket chili. Kok opp og la suppen koke til alt er mørt. Ta kjelen av plata og kjør suppen glatt med stavmikser eller blender eller en foodprosessor. Smak til med salt og pepper.
Hete reker!
Fres chili, hvitløk og karri i en varm panne. Rør om noen ganger og legg i rekene og varm raskt opp. Legg rekene over i en skål og ha de over suppa rett før servering.
Server suppa med godt brød, gjerne påsmurt tomatpure og tynne tynne løkringer

torsdag 24. mars 2011

Pasta med blåskjell

500 g pasta
1 nett med ferske blåskjell
1 banan sjalaottenløk
2 hvitløkfedd
2 never bladpersille
1 rød chili
0,5 dl olivenolje
2 dl hvitvin
salt/pepper
1/-1 sitron

Finhakk løk, hvitløk og chili, ha olje i en kjele og varm denne opp, ha i løk, hvitløk og chili og la dette frese ca 3-4 minutter.
Vask blåskjellene godt, ta av "skjegg" og skrap evnt bort det hvite som er på skjellene.
Ha skjelle over i gryta, tilsett vin, salt/pepper og persille, kok opp, la dette syde under lokk i ca 5 min eller til blåskjellene har åpnet seg, kast de som ikke har åpnet seg.
Kok pasta i riklig med vann og salt, kok al dente.
 

Server gryta med pasta, sitron og godt brød til