fredag 27. mai 2011

Stekt salmalaks med Sandefjordsmør

1 Salmalaks, deles i biter og stekes i grillpane ller vanlig panne i smør.
Ikke stek for mye, dette går fort.

Sandefjordsmør!

1 dl vann
1 fiskebuljongterning
1/2-1 saft av sitron
1 dl fløte
200 g meierismør
1 neve hakket flatpersille
salt/pepper

Kok opp vann, buljongterning, sitronsaft, fløte, kok ned til halv mengde, pisk inn smør i terninger av kaldt smør. Hold kjelen ved siden av plata slik at sausen ikke skiller seg. Det kan den hvis den fosskoker.
Smak til med salt/pepper og persille.

Server laksen med sausen, kokte poteter, agurksalat, og friske asparges.

søndag 22. mai 2011

Grønn asparges med italiensk skinke

1 bunt grønn asparges, brekk av nederste delen på aspargesen, skrell og kok i ca 2-3 min,i godt saltet vann ca 1 1/2 ss salt og 1 ss sukker, når man har sukker i vannet beholder aspargesen sin flotte grønnfarge, skyll i iskaldt vann så man stopper kokingen, legg helst noen isbiter i vannet, legg aspargesen på et fat med tørkerull så det tar opp fuktigheten.

Legg opp spinat eller annen grønn salat etter smak
Legg 2-3 aspargeser, så god skinke som parma, serrano, spekeskinke eller annen god italiensk skinke som jeg har brukt her.
Og dander med hjemmelaget pesto. Min pesto står under dipper! Rasp litt parmesan over ved servering...

Kryddersmør

175 g meierismør
3 fedd hvitløk
saften av 1/4 sitron
salt
Natvig grillkrydder, ca 1-2 ts
1/2-1 neve hakket gressløk
1/2 neve sitrontimian eller de urtene en har for hånd, eller liker best selv

La smøret bli mykt ved å stå i rom tempratur, rør det mykt, tilsett de andre ingrediensene og rull til en pølse, pakk inn i plast og la den ligge i kjøleskapet til den skal brukes.
Server til grillmat, biff eller stekt fisk