lørdag 8. mars 2014

Lørdagskake!

175g smeltet smør
250 g mørk sjokolade
2,5 dl sukker
4 egg
4 ss hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss vanilje yoghurt

Glasur:
2 dl kremfløte
300 g kokesjokolade

Smelt smøret og blad i hakket sjokolade, rør godt, jeg bruker en stålvisp og rører godt og setter den i kaldt vann til avkjøling.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Rør i den avkjølte sjokoladeblandingen. Sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør godt. Tilsett yoghurt og ha alt en godt smurt form på 24 cm. Stek ved 175 grader midt i ovnen ca 45-50 min.
Kok opp fløten, tilsett sjokoladen og la den smelte og rør til den blir blank, avkjøl. Ha på kaka når kaka er avkjølt. Sett kaka i kjøleskapet så sjokoladen stivner på kaka. Server gjerne bær, eller litt is til.

fredag 7. mars 2014

Karbonadegrateng med gulrotsalat!

400 g karbonade, her kan også brukes kjøttdeig, lammedeig, kyllingkjøttdeig.
2 gule løk, ikke for store
2 ss smør
1 boks knuste tomater, her bruker jeg Mutti
1 boks Philadilfia ferskost med hvitløk og urter
Smak til med salt/pepper
Strø litt revet ost på toppen

600 g kokte skivede poteter, jeg bruker mandelpotet

Forvarm ovnen til 225 grader. Skrell løken og hakk den fint, fres løk og karbonadedeigen i litt smør til karbonadedeigen har fått fin farge. Rør ned tomatene og osten og bland godt, la det småkoke på svak varme til potetene er ferdig kokt. Skjær de varme potetene i skiver og legg poteter og karbonadeblandingen i en godt smurt form. Settes midt i ovnen og stekes ca 15 min.
Server med råkostsalat, jeg brukte raspet gulrot, stangselleri, litt mais og litt finsnittet kinakål, og presses saften av en appelsin over.
Dette er en smakfull lettvin hverdagsrett!