150 g oreokjeks
3 ss smeltet smør
350 g hakket mørk sjokolade
200 g philadelfia ost
6 dl fløte
1 dl karamellsaus
1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl hakket valnøtter
Bland sammen knust kjeks med smeltet smør. Trykk blandingen i en 22 cm rund springform, kledd med bakepapir.
Kok opp 1 1/2 dl fløte i en kasserolle. Trekk kasserollen til siden og bland i 300 g hakket sjokolade. Rør til sjokolade blandingen blir tykk og glatt.La blandingen avkjøle i rom temperatur
Pisk 3 1/2 dl fløte til myk krem og vend kremen inn i sjokoladeblandingen. Visp sammen med osten, sukker og vaniljesukkeret og halvparten av karamellsausen. Fyll halvparten av sjokoladekremen over i formen. bre over ostekremen og topp med resten av sjokoladeblandingen. Frys kaken natten over.. Ta kaken ut v formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et fat og la stå 15 min i romteperatur. før servering. Pynt kaken med hakket sjokolade, valnøtter og karamellsaus.
ET GODT TIPS ER Å SMØRE KAKEFATET MED SMØR, SÅ LIGGER ISKAKEN STILLE PÅ FATET!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: