mandag 13. februar 2012

Gulrotsuppe

10-12 gulrøtter
2 hvitløk fedd
2 gule løk
2 cm stor bit av en fersk ingefær
3 ss olivenolje
7 dl vann
1-2 ts salt
pepper
1-2 ts sambal oelek
evnt litt tørket chiliflak
1/2 potte koriander
saft av 1 lime
Skrell gulrøttene og skjær dem i mindre biter. Hakk hvitløk og løken. Skrell ingefæren og skjær i små biter. Fres løk, hvitløk og ingefær i olivenoljen i en stor kjele på middels varme. Tilsett gulrøttene, vannet og salt. La stå å små koke i ca 15 min eller til bitene er møre.
Mix suppen med en stavmikser. Smak til med salt/pepper, sambal oelek og evnt chiliflak.Rør inn hakket koriander og saften av en lime. Server gjerne med osterundstykker eller ostemuffins

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: