lørdag 8. mars 2014

Lørdagskake!

175g smeltet smør
250 g mørk sjokolade
2,5 dl sukker
4 egg
4 ss hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss vanilje yoghurt

Glasur:
2 dl kremfløte
300 g kokesjokolade

Smelt smøret og blad i hakket sjokolade, rør godt, jeg bruker en stålvisp og rører godt og setter den i kaldt vann til avkjøling.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Rør i den avkjølte sjokoladeblandingen. Sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør godt. Tilsett yoghurt og ha alt en godt smurt form på 24 cm. Stek ved 175 grader midt i ovnen ca 45-50 min.
Kok opp fløten, tilsett sjokoladen og la den smelte og rør til den blir blank, avkjøl. Ha på kaka når kaka er avkjølt. Sett kaka i kjøleskapet så sjokoladen stivner på kaka. Server gjerne bær, eller litt is til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: