fredag 22. oktober 2010

Bente's hvite pizza/potetpizza

Pizzadeig!
250 g hvetemel
250 g durumhvete
2 ts salt
30 g tørrgjær
1 dl olivenolje
lunket vann

Bland alt det tørre sammen, bland inn oljen og ha i lunkent vann til fast deig, rør godt sammen, la deigen stå i kjøleskap til dagen etter eller lag deigen tidlig på dagen, la stå fremme hele dagen ved å slå sammen deigen flere ganger, eller heve 2-3 timer fremme på benken. Dette blir til 2 runde pizza som jeg steker i pizzaovn, men kan stekes på steinplate i ovnen v/230 gr midt i ovnen, eller bakepapirkledd stekeplate, men husk kjevles veldig tynt.

Fyll!
Ha på 3 ss med creme fraiche godt utover pizzadeigen
høvle 2-3 poteter i tynne skiver m/ostehøvel
ha på godt med revet ost
frisk rosmarin el basilikum på osten
strø på salt og pepper
ha på dråper av god olivenolje før pizza stekes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: