fredag 22. oktober 2010

Pølsegrateng

1 falukorv eller 4-6 røkte kjøttpølser skjæres i små biter
1 brokkoli
7dl makaroni snarkokt eller etter eget ønske, kokes møre i lettsaltet vann
2-3 egg
Revet gul ost
Lag hvit saus av:

3-4 ss smør, smeltes
Rør inn hvetemel, spe med lettmelk/helmelk til passe tykk saus
salt/pepper
revet muskatnøtt

Bland alt sammen i sausen, og rør eggene sammen før det tilsettes sausen, brokkolien skal ikke kokes på forhånd, men ha i små buketter, men kan også la vær og ha i, dette er etter smak, men fin måte å få i barn grønnsaker på.
Ha alt sammen i en ildfast form, ha på revet ost før formen settes inn midt i stekeovnen v/230 gr i ca 30-45 min, eller kjenn med kniv at gratengen er gjennomstekt

Server med kokte poteter og revet gulrøtter eller bare en grønn salat til.
Pluss server med smeltet smør til.

2 kommentarer:

  1. dette skal jeg prøve imorgen, men bytter ut osten med kavring! jeg elsker macaronigrateng, kan flere typer varianter!

    SvarSlett
  2. Vi prøvde denne gratengen i dag, kjempe god!! Alle spiste selv barna overgikk seg selv i mengde mat:-)Vi er 4 personer og det var en rikelig porsjon....

    SvarSlett

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: