1 falukorv eller 4-6 røkte kjøttpølser skjæres i små biter
1 brokkoli
7dl makaroni snarkokt eller etter eget ønske, kokes møre i lettsaltet vann
2-3 egg
Revet gul ost
Lag hvit saus av:
3-4 ss smør, smeltes
Rør inn hvetemel, spe med lettmelk/helmelk til passe tykk saus
salt/pepper
revet muskatnøtt
Bland alt sammen i sausen, og rør eggene sammen før det tilsettes sausen, brokkolien skal ikke kokes på forhånd, men ha i små buketter, men kan også la vær og ha i, dette er etter smak, men fin måte å få i barn grønnsaker på.
Ha alt sammen i en ildfast form, ha på revet ost før formen settes inn midt i stekeovnen v/230 gr i ca 30-45 min, eller kjenn med kniv at gratengen er gjennomstekt
Server med kokte poteter og revet gulrøtter eller bare en grønn salat til.
Pluss server med smeltet smør til.
dette skal jeg prøve imorgen, men bytter ut osten med kavring! jeg elsker macaronigrateng, kan flere typer varianter!
SvarSlettVi prøvde denne gratengen i dag, kjempe god!! Alle spiste selv barna overgikk seg selv i mengde mat:-)Vi er 4 personer og det var en rikelig porsjon....
SvarSlett