Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
lørdag 2. april 2011
Scampi og spagetti
ca 18 stk scampi, frosne, tines skrelles og husk ta ut tarmen som sitter på ryggen av scampien
Marinade:
1 sitron
1 dl olivenolje
1 fersk rød chili, ta ut frøene, hakkes fint
2 fedd hvitløk
1 ts tandorikrydder
1 ts salt
Alt til marinaden blandes godt, ha scampiene i,settes kaldt i minst 2 timer, bland av og til scampi og marinade
Stek scampiene i marinaden i stekepanne
Kok Barelliespagetti no 13....eller Jacob's spagetti, bør være god spagetti, kokes all dente
Bland spagetti, stekt scampi med cherrytomater delt i 2, artisjokker i olje, slå av litt av oljen, men bruk gjerne litt av den i spagettien..
Hakk frisk koriander, ruccolasalat
Server med god olje og båter av lime ved siden av, pluss godt brød, da bruker jeg ofte olivenbrødet fra Meny, spør de ansatte om halvstekt brød og stek det selv på 200 gr.
Og server en god pesto ved siden av.
Legger ut oppskrift på pestoen min på dipper
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Fine oppskrifter Bente, men har sjelden tid til å holde på med så mye hjemmelaget desverre. Hvor mange personer er oppskriftene beregnet til??
SvarSlettKlem fra Gun-Edna
Oppskriftene min er beregnet til ca 4 personer....
SvarSlettChristina og jeg lagde denne oppskriften forrige lørdag. Helt fantastisk smak. >Fulgte oppskriften din på Pastaen og basilikum-pestoen
SvarSlettFra sønnen din og Christina