Krokan:
60 g mandler
60 g sukker
Smelt sukkeret forsiktig i en helt ren kjele. Når det begynner å bli gyllent, har i mandlene. Smelt videre til det får en passelig mørkgyllen farge. Hell det hele på bakepapir på benken. La det bli kaldt og knus det i en pose med en kjele eller miks det raskt i en food processor, - noen store biter gjør ingen ting.
Mousse:
100 g sukker
3 egg
3 dl fløte
4 plater oppbløtt gelatin
Pisk sukker og sukker til en stiv eggedosis. Pisk fløten stiv. Vend eggedosis og krem sammen. Smelt gelatinen i en kjele, ha i to øser av eggedosiskremen, rør sammen til det blir lunt. Tilsett gelatinblandingen i resten av eggedosiskremen, med rask, men forsiktig visping.
Hakket krokan vendes i til slutt. Spar litt som desserten kan toppes med.
Hell krokanmoussen i glass og avkjøl i et par timer.
Server med masse frisk jordbær på til slutt.
Kitte knus krokan på toppen er prikken over i-en
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: