1 Salmalaks, deles i biter og stekes i grillpane ller vanlig panne i smør.
Ikke stek for mye, dette går fort.
Sandefjordsmør!
1 dl vann
1 fiskebuljongterning
1/2-1 saft av sitron
1 dl fløte
200 g meierismør
1 neve hakket flatpersille
salt/pepper
Kok opp vann, buljongterning, sitronsaft, fløte, kok ned til halv mengde, pisk inn smør i terninger av kaldt smør. Hold kjelen ved siden av plata slik at sausen ikke skiller seg. Det kan den hvis den fosskoker.
Smak til med salt/pepper og persille.
Server laksen med sausen, kokte poteter, agurksalat, og friske asparges.
Utrolig god saus. Den er helt spesiell til salmalaks og asparges, og er "fyldigere" i smaken enn ordinær sandefjordsmør. I dag fant jeg ikke oppskriften, og laget den med sjarlottløk surret i olje/smør og hvitvin istedenfor vann, som så kokte inn til det halve.Det gikk helt greit.Kjempegod. Takk for tipset om å dra kjelen litt av pannen, så den ikke skiller seg. Har klart det hver gang uten at det har skjedd.
SvarSlett