Velkommen til min nye matblogg. Her vil det komme matoppskrifter fra fjernt og nært. Noe av det jeg kommer til å legge mest vekt på her inne er husmannskost, kaker, dessert og barnemat. Håper noe av det jeg legger ut kan være til inspirasjon for andre.
tirsdag 14. juni 2011
Karigryte fra Gjøvik!
500 kjøttdeig eller karbonadedeig
1 løk
1 fersk kålhode
1-2 dl vann
2 ss smør
salt / pepper
Skjær løken i ringer og del i to, smelt smør, tilsett løken i bunnen og skjær kålen i båter og legg kål og karbonadedeigen i biter lag på lag og salt og pepre mellom hver lag. Tilsett vann og kok opp og la småkoke til deigen og kålen er gjennom kokt. Rist på kjelen underveis av kokingen. Server med nypoteter. Tilsett litt maismel utrørt i vann hvis det blir for tyntflytende.
Dette blir nesten som en sommerfårikål....
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: