400 g laksefilet, gjerne salma laks
4 ss smør
2 hvitløkfedd
6 vårløk
1 ss hvetemel
2 dl melk
2-3 ss sitronsaft
1 sitron
3 dl fløte
4 ss bladpersille
400 g pasta, bruk gjerne penne
Skjær fisken i terninger. Varm litt av smøret i en gryte og stek laksen terningene i to omganger over middels varme. Sett fisken til side. Fin hakk hvitløk og vårløk. La det surre på svak varme i ca 2 min.Tilsett hvetemel under omrøring. Spe med melk under stadig omrøring. Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og ha i fløten. La sausen småkoke i 5 min. Smak til med salt og pepper. Tilsett fisken og bladpersille og la de småkoke i ca 2 min under forsiktig omrøring.
Kok pastaen "al dente". Bland pastaen i pastasausen. Server med en grønn salat til
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: