1 pk tørrgjær
6 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
2 ts kokesalt
750 g hvetemel
1 ss tomarpure
1 eske cherrytomater
5 ss olivenolje
1 ss Maldonsalt
Ha gjæren og litt av vannet i en bakebolle til kjøkkenmaskinen. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av vannet, olje, salt og mel. Kjør på middels hastighet til en løs og smidig deig, ca 10 min. Tilsett tomatpuren og litt av de 5 ss med olje.
Dekk bollen til, la heve til dobbel størrelse, ca 11/2 time. Sett stekeovnen på 250 g etter en time av hevetiden. Kle en langpanne med bakepapir. Smør olje utover bakepapiret. Hell deigen i langpanna og smør deigen utover med en slikkepott. Smør et nytt bakepapir og legg over deigen, la etterheve i ca 20 min. Fjern papiret på toppen. Dypp fingrene i litt olje og lag groper i deigen, fyll med cherrytomater, dråper av olivenolje og strø over Maldonsalt. Sett langpanna på midterste rille. Skru ned varmen til 225 grader og stek til brødet er gyllent.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: